Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Her er danskernes nytårsforsætter: Overraskende delt 2. plads

Underholdning

29/12/2023 10:06

J. Bøgen

Har du et nytårsforsæt?

Mens vægttab og sundhed er klassikere på listen over nytårsforsæt, er privatøkonomien, måske mere overraskende, også i fokus.

Næsten hver tiende dansker har i år et nytårsforsæt om at spare penge op og forbedre økonomien, viser en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige. 

Forbedring af sundheden fylder mest på listen over danskernes nytårsforsæt i 2024. I undersøgelsen svarer 10 procent, at de vil tabe sig, 9 procent vil dyrke mere motion, mens 8 procent vil spise sundere.  

”Et nytårsforsæt kan være en god anledning til at ændre på nogle ting, som man går og er utilfreds med. Uanset om man vil forbedre sin sundhed eller sin privatøkonomi, så gælder det om at fokusere på nogle konkrete ændringer, som det er nemt at handle på”, lyder det fra fagchef i Sundhed hos Gjensidige, Louise Brix.  

Undgå, at dit nytårsforsæt bliver et nederlag

Ikke alle danskere går ind i det nye år med et formuleret mål om at ændre vaner, men omkring en fjerdedel af danskerne lægger i år ambitiøse planer om nye og bedre vaner i 2024, selvom vi godt ved, at nytårsforsæt kan være svære at holde.  

ADVERTISING

Det gælder uanset om drømmen er at smide nogle overflødige kilo eller spare flere penge op på kontoen, og derfor lyder rådet fra Louise Brix, at man er ærlig over for sig selv og sætter sig mål, som faktisk er realistiske og giver mulighed for en succesoplevelse.  

”Nogle ender hvert år med at kaste håndklædet i ringen undervejs, for gamle vaner kan være svære at ændre. Derfor er det vigtigt at sætte sig mål, som man rent faktisk kan lykkes med at nå, så man ikke ender med at starte året ud med at sidde tilbage med en følelse af nederlag”, siger hun.   

Det viste undersøgelsen

Har du lavet/eller planlægger du at lave et nytårsforsæt for 2024 om noget af følgende?  

Ja, tabe mig - 10 procent  

Ja, dyrke mere motion - 9 procent    

Ja, spare penge op/forbedre min økonomi - 9 procent    

Ja, spise sundere  - 8 procent 

Ja, bruge mere tid med familie/venner - 5 procent 

Ja, ændre min arbejdssituation  - 4 procent 

Ja, ændre i min partner-situation - 3 procent 

Ja, starte med at motionere - 3 procent 

Ja, stoppe med at ryge - 2 procent 

Nej, men laver et andet nytårsforsæt - 3 procent 

Nej, laver ikke noget nytårsforsæt for 2024 - 73 procent 

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.044 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af © Kantar Public for Gjensidige i november 2023.     

Mest Læste

Annonce