“Komplekse problemstillinger” er den største udfordringer for kommunalpolitikerne. Men lige efter kommer “borgerinddragelse”, viser en undersøgelse foretaget af COK i 95 kommuner.
Lige nu læser andre
COK på DenOffentlige
COK er redaktør for eget indhold på DenOffentlige, og udgiver artikler, debatindlæg, synspunker, pressemeddelelser og cases om offentlig ledelse og kompetenceudvikling.
Læs mere om COK her.
Læs mere om at blive redaktør her.
Læs også
Når man er valgt for anden gang eller har endnu flere perioder bag sig, er det at inddrage borgerne det mest udfordrende. Også borgmestre og udvalgsformænd har borgerinddragelsen som udfordring nr. to. En række politikere svarer, at deres kommune er blevet bedre til borgerinddragelse, men at der også hele tiden bliver mere af den.
– Undersøgelsen viser, at borgerinddragelse fylder mere og mere i den kommunale virkelighed. Knap halvdelen af de medvirkende kommunalpolitikere giver udtryk for, at de oplever en stigende tendens til, at borgerne inddrages i beslutningsprocessen, men at de samtidig er usikre på, hvordan man konkret og succesfuldt tilrettelægger processer med borgerinddragelse. Her er det vigtigt, at vi som kommunernes kompetencecenter anviser metoder og skaber rum, hvor kommunerne kan lade sig inspirere af hinanden, siger direktør i COK, Hanne Bak Lumholt.