Foto: Arkiv

Venstre-profil: Ville have Søren Gade som formand

I en ny bog ærgrer mangeårige Venstre-profil og Venstre-borgmester Lars Kraup, fra Herning sig over, at det ikke blev Søren Gade der blev formand i Venstre i år 2014. Det skriver Netavisen Pio.

“Set i bakspejlet tror jeg, at det havde været bedre for Venstre, hvis Søren var blevet formand,” skriver Lars Krarup i kapitlet “Dramaet i kælderen”, hvor han også beskriver forløbet i forbindelse med, at næstformanden, Kristian Jensen, forsøgte at erobre formandsposten. Det endte dog med at Lars Løkke Rasmussen blev siddende på posten. 

Støttede aktivt Lars Løkke Rasmussen
Lars Krarup beskriver hvordan han aktivt støttede Lars Løkke Rasmussen. Han havde ellers været med til at få Søren Gade overtalt til at blive formand i stedet for Kristian Jensen, hvis Lars Løkke Rasmussen måtte trække sig. I sin nye bog skriver Lars Kraup at det nok havde været bedre, hvis det var endt med, at Søren Gade var blevet ny formand for Venstre. 

Trak sig som formand for Venstre
I august 2019 trak Lars Løkke Rasmussen sig som formand for Venstre, efter at have tabt regeringsmagten, og efter endnu et drama, hvor han blev presset ud, oven på møder i Venstres forretningsudvalg og hovedbestyrelse. Den nye formand i Venstre blev som bekendt Jakob Ellemann-Jensen, han blev valgt uden modkandidater.

Ingen ambition om at blive statsminister
Søren Gade, er i dag medlem af Europa-Parlamentet, han gjorde det dengang klart, at han ikke har ambitioner om at blive formand og statsminister. Søren Gade, den tidligere forsvarsminister, der stammer fra Holstebro, fik 201.626 personlige stemmer ved EU-valget i 2019.

Ikke vilje til magten
"Jeg sidder ikke med viljen til at ville magten," fortalte Søren Gade i sin tid til Euroman. "Og hvis ikke du har viljen til at ville magten, så skal du ikke søge den, for så får du den heller ikke. Det kan jeg sige med 100 procents sikkerhed, fordi hvis jeg havde det, så kunne jeg jo bare melde mig på banen.” Det skriver Netavisen Pio.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.