Foto: Shutterstock

18 mio. kr. til pårørende af mennesker med demens under COVID-19

76 frivillige foreninger og organisationer får ca. 18 mio. kr. til at iværksætte aflastende aktiviteter, der kan bidrage til at give pårørende til mennesker med demens et tiltrængt pusterum og forbedre den pårørendes livskvalitet under COVID-19.

Udmøntningen sker på baggrund af et genopslag af puljen på i alt 29,5 mio. kr., da det ikke var muligt at udmønte alle midlerne efter første ansøgningsrunde.

Puljen er en del af en aftale regeringen, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Susanne Zimmer (UFG) indgik i foråret om initiativer for svækkede ældre i forbindelse med COVID-19. Midlerne skal understøtte en ekstraordinær indsats fra frivillige foreninger og organisationer for at mindske de udfordringer, som mennesker med demens og deres pårørende står over for.

”Mange pårørende har periodevis under covid-19 måttet undvære aflastning. De har derfor ydet en ekstra stor omsorgsindsats for deres kære, som er særligt sårbare i denne tid på grund af corona-situationen. Det kan betyde mindre tid til arbejdet, familien og fritidsaktiviteter. Derfor vigtigt, at de får et tiltrængt pusterum i dagligdagen”, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Puljen skal ses som et supplement til kommunernes opgave efter serviceloven med at sørge for tilbud om aflastning af pårørende, der passer et menneske med bl.a. demens.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne