3 gode når du skal i arbejde

Statistikken lyder på, at 6.400 ægtepar i Danmark er hjemmegående og på kontanthjælp. Dette sender et forvrænget signal til børnene, som ikke har arbejdende forældre at se op til.

Undersøgelser af denne type familier viser faktisk at passiviteten i mange tilfælde nedarves til børnene.

Derfor er det endnu vigtigere, at man som kontanthjælpsmodtager befrier sig selv fra den økonomiske støtte og kommer i arbejde.

I denne artikel vil vi præsentere vores 3 bedste råd til at blive en aktiv del af arbejdsmarkedet igen.  
 

Få styr på dig selv først

Hver fjerde på kontanthjælp i Danmark har helbredsmæssige problemer, hvilket i den grad er med til at hæmme de lediges succes på arbejdsmarkedet.

Dette hænger ofte sammen med, at mange føler sig identitetsløs, når de står uden arbejde. Men den deprimerende følelse kan forsvinde, hvis du omlægger dele af dit liv.

  • Spis sundt og varieret. Dette tip har en stor indflydelse på dit mentale og fysiske helbred, da en sund og alsidig kost vil styrke din kreativitet, koncentrationsevne, effektivitet og øge dit energiniveau. Hvis du har svært ved at huske at spise varieret, vil vi anbefale, at du anskaffer dig nogle kosttilskud, så du sikrer
    dig, at du får alle de vitaminer og mineraler, som du har behov for. Hos Mecindo finder du et bredt udvalg af de vigtigste kosttilskud, som din krop higer efter.

 

  • Øg dit daglige aktivitetsniveau. Hvis du føler dig deprimeret og nedkørt er motion din egen humørmedicin. Når du dyrker motion, vil den fysiske aktivitet udløse endorfiner til din hjerne, som hjælper din hjerne med at udskille positive tanker og et godt humør.

 

  • Fokusér på dine succeshistorier. Næsten alle mennesker har et par succeshistorier med i bagagen, og det er netop dem, du skal fokusere på, når du beslutter dig for at ligge ekstra mange kræfter i at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Det er de succeshistorier, der bekræfter dig i, at du sagtens kan klare de udfordringer, der måtte komme på jobbet. Det er dem, du skal fortælle dig selv, men det er også dem, du skal fortælle din fremtidige arbejdsgiver.

Udvid din branchehorisont

Alt afhængigt af hvor længe du har været afsat fra arbejdsmarkedet, kan det være svært at forestille sig, hvilken jobbranche, der passer til dig.

Mange forsøger ofte at få job i den branche, som de er uddannet indenfor, men problemet er, at det ofte kræver en masse ekstra-uddannelse, hvis man skal være up-to-date med det faglige krav, som stilles til jobbet.

Hvis man kun fokuserer på den branche, man er uddannet indenfor, afskærer man andre utrolig relevante jobmuligheder.

Forsøg i stedet at udvid din branchehorisont og undersøg muligheder for job i andre jobvertikaler.

Hvis du kun har været afsat fra arbejdsmarkedet i en kort periode, ville vi anbefale, at du holder dig indenfor din uddannelse.

Hvis du f.eks. har en sygeplejerskeuddannelse, kan det være en god ide at søge et assistentjob og derfra bygge sin karriere op.

Hvis det lyder interessant, kan du med fordel tjekke Roskilde Privathospital ud.

Gør dig selv til en attraktiv kandidat

Når du er arbejdsløs og derfor er hjemmegående, har du tid til at styrke dine kompetencer, så du fremstår mere attraktiv overfor en arbejdsgiver.

Det er derfor vores anbefaling, at du tilmelder dig kurser indenfor den branche, som du ønsker at arbejde indenfor, så du på den måde vil kunne differentiere dig fra dine konkurrenter.

Hvis du ønsker at arbejde i det private erhverv, kan du overveje at tage nogle kurser i fordelagtige it-forretningsløsninger, kurser i kommunikationsformidling eller noget helt tredje. Hos Abakion kan du læse meget mere om de helt nye og moderne it-forretningsløsninger.

Det er svært og barsk at befri sig fra kontanthjælp, men med det rette mindset, vil du kunne gennemføre det, både for dig og dine børns skyld.

Obsidian Digital på DenOffentlige.dk Obsidian Digital er et digitalt marketing bureau med speciale i performance marketing. Vi har kontor i København og Aarhus, men trækker kunder fra hele verden....
Aktivitet: Artikler: 21 | Kompetenceområder: 3

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer