“Aluminium fra stanniol kan være et problem.”
Lige nu læser andre
Juleaften er nu over os, og det betyder, at der skal spises god mad i aften.
Når middagen er slut, står mange tilbage med en del rester, som kan gemmes til dagene efter.
Her skal man dog være opmærksom på, at det ikke er al julemad, der kan pakkes ind i sølvpapir.
Fødevarestyrelsen har tidligere advaret mod at pakke én populær julespise ind i netop sølvpapir, og det er der en god grund til.
Klar besked
I et opslag på Facebook skriver Fødevarestyrelsen meget kontant: “PUT IKKE SØLVPAPIR OVER RØDKÅLEN”.
Læs også
Problemet handler ikke kun om smag eller udseende. Ifølge Fødevarestyrelsen kan det få betydning for kroppen.
“Aluminium fra stanniol kan være et problem for din sundhed, hvis det ophober sig i kroppen over længere tid.”
Det drejer sig dog ikke kun om rødkål, lyder meldingen:
“Derfor er det ikke en god idé at putte sølvpapir over julens rester af rødkål, syltede rødbeder eller syltede agurker. Du opbevarer bedst dine sure fødevarer i glas (ikke krystalglas), porcelæn eller plastskåle dækket med fx plastfilm eller -låg.”
Gælder også ovnen
Rådet omkring at undgå sølvpapir gælder dog ikke kun, når der er rester. Fødevarestyrelsen nævner nemlig også madlavning i ovnen:
Læs også
“Hvis du vil ovnbage små pakker med kød, fisk eller grøntsager – med fx citronskiver og tomat – er det bedst at bruge stegeposer eller bagepapir i stedet for aluminiumsfolie.”
Til sidst minder styrelsen om, at der også er en anden gevinst. “Du gør også miljøet en tjeneste, hvis du fravælger stanniol.”
Så i aften kan du med fordel pakke sølvpapiret væk og i stedet benytte dig af de alternativer, du har til rådighed.