Henrik Harder, ny kommunaldirektør for Albertslund kommune. Foto: Albertslund Kommune

Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

Torsdag den 24. juni har Albertslund Kommunalbestyrelse godkendt ansættelsen af Henrik Harder som ny kommunaldirektør i Albertslund Kommune.

Albertslund er en velfærdsby med vokseværk. Den nye kommunaldirektør Henrik Harder skal både være med til at styrke velfærden og vokseværket – den omfangsrige byudvikling, som kommunen står midt i og overfor, bl.a. med udviklingen af nye boligområder som Coop Byen og området med Vridsløselille Fængsel. Og han ser frem til at starte i Albertslund:

 • Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af Albertslund Kommune, og til at opleve den ånd og de fællesskaber, som gør Albertslund til noget særligt.

Henrik Harder kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune. Inden har han været direktør i Greve og Ringsted Kommune med ansvaret for en bred vifte af områder – lige fra børn og familie til teknik og miljø. I Albertslund Kommune ser de frem til at få Henrik Harder med ombord:

 • Jeg er glad for, at det er lykkedes os at rekruttere en med erfaring som kommunaldirektør og bred direktørerfaring indenfor en lang række kommunale områder. Og jeg ser meget frem til samarbejdet med Henrik om at fortsætte Albertslund Kommunes gode udvikling. Jeg er sikker på, at Henrik vil møde Albertslund med den åbenhed og nysgerrighed, som gør, at han kan finde en god vej ind i det stærke fællesskab, som Albertslund udgør, siger borgmester Steen Christiansen.

Henrik Harder efterfølger Jette Runchel, der den 1. august stopper som kommunaldirektør i Albertslund efter 15 år i kommunen – de første år som børne- og ungedirektør, og siden 2012 som kommunaldirektør. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.

 • 08.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune deler erfaringer om verdensmål med FN

  Kommunen er som den første kommune i Danmark blevet bedt om at bidrage med en rapport om arbejdet med verdensmålene til FN. Rapporten er netop offentliggjort på FN’s hjemmeside.