Arbejdsløse mænd går i selvhjælpsgrupper

Det kan føles som et slag i hovedet, når en fyreseddel lander på bordet. Og som mand kan det være ekstra svært at håndtere den nye situation, skriver Avisen.dk.

Det er i hvert fald de erfaringer, man har hos FriSe og Socialt Udviklingscenter SUS, der står bag det nye projekt ’Kom videre mand’, som kører 10 forskellige steder på Sjælland. Her tager frivillige fat om de problematikker, der følger med, når jobbet ryger – og på en måde, der er generelt er tilpasset mænd.

- Vores erfaring er, at det oftest kun er kvinder, der deltager i selvhjælpsgrupper. Hvis de har et problem, er de også gode til at snakke med andre kvinder om det, det gør mænd ikke i samme grad, siger Cathrine Sort, der er projektleder på 'Kom Videre Mand' til Avisen.dk.

Og netop det er mandeforsker og chefpsykolog ved Rigshospitalet Svend Aage Madsen enig i.


- Det er et velkendt forhold, som vi ser i alle sammenhænge, hvor det handler om at få og bruge hjælp. Det gælder brug af den praktiserende læge, psykologhjælp, rehabilitering og alle andre former for tilbud. En del af årsagen er, at mænd helst ikke vil se noget som et 'problem'. Og hvis de endelig gør det, så er det første, de tænker, at det må de klare selv, siger Svend Aage Madsen til Avisen.dk og tilføjer:

- Mænd har generelt sværere ved at håndtere arbejdsløshed.

Forud for projektet er der lavet en række undersøgelser for at finde ud af, hvad mænd kræver af sådanne grupper. Når mændene mødes en gang om ugen i de otte uger, som hvert projekt kører, er der derfor faste temaer, som de arbejder ud fra.

- Blandt andet snakker man om, hvor man har oplevet udfordringer, hvad man kan, og hvad man gerne vil rent arbejdsmæssigt. Målet er jo også at få en slags afklaring, siger Cathrine Sort og tilføjer:

- Alfa og omega er dog, at der ikke er nogen kvinder. Selv de ledere, der fører deltagerne igennem de enkelte møder, er mænd. Sådanne miljøer har mændene brug for, tilføjer hun.

Projektet kører i hele 2015 og er gratis at deltage i. Pengene til projektet kommer fra en bevilling fra Socialministeriet, skriver Avisen.dk.

Emneord: Arbejdsløshed, Mænd, Hjælp til selvhjælp, SUS
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.20 Social
  Microsoft og Københavns Kommune går sammen om at få ledige akademikere i digitale job

  Ledige akademikere skal med nye digitale færdigheder rykkes tættere på et job. Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København indleder et nyt samarbejde med Microsoft, hvor ledige får tilbud om et intensivt digitalt kursus og mulighed for at komme i virksomhedspraktik og job hos en af Microsofts partnervirksomheder.

 • 27.10.16 Velfærd
  Nye film fra Storbylandsbyen: Fællesskab på tværs

  Storbylandsbyen i Aarhus bringer folk med forskellige talenter og udfordringer sammen. Mød nogle af pionererne i filmene her. De er tænkt inspiration til kommuner og boligselskaber, der har lyst til at etablere lignende boligområder.

 • 29.06.15 Ledelse
  Fælles a-kasse-indsats forenkler jobreformen

  De fire a-kasser på FTF-området har slået sig sammen om at organisere de mange nye samtaler, som landets ca. mere end 100.000 forsikrede arbejdsløse skal have med både jobcentre og a-kasser som følge af beskæftigelsesreformen. Samarbejdet begrænser det logistikkaos og ressourcespild, som mange har frygtet.

 • 20.05.15 Velfærd
  Samarbejdsmodel for udsatte grønlændere i Danmark

  I samarbejde med Socialstyrelsen og fem kommuner udvikler og afprøver SUS en samarbejdsmodel for udsatte grønlændere i Danmark.

 • 27.04.15 Velfærd
  Frivillige mentorer til udsatte børn og unge

  Ungdommens Røde Kors, Socialforvaltningen i København og SUS arbejder sammen om en mentor- og netværksindsats for udsatte børn og unge. Projektet skal også udvikle en model for samarbejdet mellem kommuner og frivillige organisationer.