Barene i disse to byer må ikke holde åbent til klokken 2

Det er ikke alle steder i Danmark, der er omfattet af de udvidede åbningstider i bylivet. Bar- og cafégæsterne i to midtjyske kommuner må stadig kun være ude til midnat.

Barer, restauranter, caféer og andre typer af beværtninger i Aarhus Og Silkeborg må ikke holde åbent til klokken 2 om natten, som det ellers er tilfældet i resten af landet. Det oplyser Sundhedsministeriet til Danmarks Radio.
 
Ved statsminister Mette Frederiksen pressemøde i lørdags den 15. august besluutede samtlige af Folketiongets partier, at restaurationsbranchen nu måyye holde åbent til klokken 2 om natten - dog på den betingelse, at der ikke bliver lukket flere gæster ind efter klokken 23.
 
Dette gælder i 96 af Danmarks 98 kommuner, da Silkeborg og Aarhus Kommune ikke er omfattet af de udvidede åbningstid på grund af de sidste to ugers stigende smittetal i de to kommuner.
 
- Sundhedsmyndighederne har i den forgangne uge haft særligt fokus på Aarhus og Silkeborg, og der har været iværksat lokale tiltag for at hindre smittespredning. På baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling fastsættes det derfor også i den nye bekendtgørelse, at den nye bestemmelse om udvidelse af åbningstid for restauranter, barer, cafeer og lign. fra kl. 24 til 02, ikke skal gælde for Aarhus og Silkeborg kommuner, fortæller Sundhedsministeriet til Danmarks Radio.
 
Dermed må de aarhusianske og silkeborgensiske barer, caféer, restauranter og beværtninger nøjes med at holde åbent til midnat.
 
Der ligger ikke en plan for, hvor længe barerne i Aarhus og Silkeborg kun må holde åbent til klokken 24. Det kommer an på smitteudviklingen i de to byer, oplyser ministeriet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer