Foto: Shutterstock

Bekymrede eksperter forudser: Smitten stiger markant frem mod jul

Danmark vil opleve et stor stigning i antallet af nye daglige smittede frem mod slutningen af december, forudser ny prognose.

Flere medlemmer af regeringstoppen har allerede så småt gjort danskerne opmærksomme på, at julen i år ikke bliver, som vi er vant til. 

Den forudsigelse understøttes nu af en ny prognose, som det europæiske smitteagentur - kaldet ECDC - har udarbejdet. Det fortæller DR. Prognosen er dyster læsning. Lige nu går det ellers den rigtige vej for smitten i Danmark, viser et øjebliksbillede. 

Tirsdag i denne uge fortalte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) at kontakttallet er faldet. Det befinder sig nu på 1.0, hvilket betyder, at epidemien står i stampe. Hvis tallet kommer under 1.0, betyder det, at epidemien er faldende, hvis det kommer over, så stiger den.

Stor stigning

I øjeblikket opdager myndighederne i gennemsnit 1000 nye smittetilfælde i døgnet. Tirsdag var tallet helt præcist 1.367 bekræftede nye tilfælde, ifølge tal fra Statens Serum Insitut. 

Prognosen fra det europæiske smitteagentur forudser dog, at dette tal vil stige. Faktisk i en sådan grad, at det kan være dobbelt så højt, når vi går ind i juletiden i slutningen af december. 

Regeringen har endnu ikke sat ord på præcis, hvordan julen kommer til at foregå i år. Forsamlingsforbuddet gælder foreløbigt frem til 13. december, hvad der sker herefter, vides ikke. Hvornår statsminister Mette Frederiksen (S) eller en af hendes ministre vil italesætte dette, er endnu ikke oplyst.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også