Foto: Shutterstock

Bliver ikke aktuelt: Mette Frederiksen og regeringen modtog mundbinds-lussing

Der var et solidt flertal uden om regeringen, hvorfor yderligere krav om mundbind ikke bliver aktuelt.

SF, som nok er regeringens største corona-støtter, måtte i dag hoppe med på vognen og sige, at nu var det nok. 

De har nemlig sammen med et flertal i Folketinget sendt en lussing afsted til Mette Frederiksen og hendes udsendte, sundhedsminister Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup.

Det skriver Ekstra Bladet.

Regeringen ønskede at få opbakning til et påbud om mundbind i det offentlige rum. Der er flere medier, der skriver, at kravet blev præsenteret til stor overraskelse. 

Det faldt dog lige så hurigt til jorden, som det blev præsenteret. 

Kravet er derfor uaktuelt at diskutere i denne tid, hvor optisimisen begynder at brede sig blandt Danmarks politikere. 

"Det ser ud, som om smitten er inde i en nedadgående kurve, så det giver ikke mening at tale om yderligere restriktioner lige nu. Og slet ikke noget, som potentielt er så indgribende, siger SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, til Ekstra Bladet. 

Kisten Andersen sagde yderligere, at hun først og fremmest vil have at vide, hvor i samfundet smitten fortsætter med at stige, hvis kravet skal gøres gældende. 

Der er i dag krav om, at man skal bære mundbind i supermarkeder og i offentlig transport. Det gælder derfor også indendørs, hvor adgang er tilladt for det offentlige. 

Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, udtaler følgende til Ritzau:

"Det kom fuldkommen som en tyv om natten på det her møde. Ingen partier var forberedt på de forslag, og vi fik ingen begrundelse for, hvorfor det skulle på bordet."

Regeringen foreslog også tvangs-test og tvangs-isolation af borgere, som har været til stedet ved større forsamlinger, hvor man efterfølgende har konstateret smitte.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.