Foto: Shutterstock

Bliver ikke aktuelt: Mette Frederiksen og regeringen modtog mundbinds-lussing

Der var et solidt flertal uden om regeringen, hvorfor yderligere krav om mundbind ikke bliver aktuelt.

SF, som nok er regeringens største corona-støtter, måtte i dag hoppe med på vognen og sige, at nu var det nok. 

De har nemlig sammen med et flertal i Folketinget sendt en lussing afsted til Mette Frederiksen og hendes udsendte, sundhedsminister Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup.

Det skriver Ekstra Bladet.

Regeringen ønskede at få opbakning til et påbud om mundbind i det offentlige rum. Der er flere medier, der skriver, at kravet blev præsenteret til stor overraskelse. 

Det faldt dog lige så hurigt til jorden, som det blev præsenteret. 

Kravet er derfor uaktuelt at diskutere i denne tid, hvor optisimisen begynder at brede sig blandt Danmarks politikere. 

"Det ser ud, som om smitten er inde i en nedadgående kurve, så det giver ikke mening at tale om yderligere restriktioner lige nu. Og slet ikke noget, som potentielt er så indgribende, siger SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, til Ekstra Bladet. 

Kisten Andersen sagde yderligere, at hun først og fremmest vil have at vide, hvor i samfundet smitten fortsætter med at stige, hvis kravet skal gøres gældende. 

Der er i dag krav om, at man skal bære mundbind i supermarkeder og i offentlig transport. Det gælder derfor også indendørs, hvor adgang er tilladt for det offentlige. 

Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, udtaler følgende til Ritzau:

"Det kom fuldkommen som en tyv om natten på det her møde. Ingen partier var forberedt på de forslag, og vi fik ingen begrundelse for, hvorfor det skulle på bordet."

Regeringen foreslog også tvangs-test og tvangs-isolation af borgere, som har været til stedet ved større forsamlinger, hvor man efterfølgende har konstateret smitte.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.