Stop med at misbruge skandalerne i SKAT som en del af valgkampen!

Politik

16/11/18 4:53

Anne Honoré Østergaard

Som medarbejder og ansat i SKAT siden 2007, finder jeg det uetisk og bedrøveligt at Socialdemokratiet nu har valgt at “føre krig” på skatteområdet og har taget SKAT’s medarbejdere og oprydningsarbejdet som gidsel i den kommende valgkamp.

Som medarbejder og ansat i SKAT siden 2007, finder jeg det uetisk og bedrøveligt at Socialdemokratiet nu har valgt at “føre krig” på skatteområdet og har taget SKAT’s medarbejdere og oprydningsarbejdet som gidsel i den kommende valgkamp.

Ja jeg er medlem af et parti, som har en del af ansvaret for fortidens fejl, men de Venstre-folk, som har været skatteministre, står ved deres ansvar. Hvad gør I?

For ja, Venstre startede hele miseren med fusionen i 2005, men I fortsatte.

Jeg var ellers så glad, da en ydmyg Karsten Lauritzen i 2015 stod frem på TV og erklærede, at man havde fejlet mht. SKAT, samt at man ville lave en genopretningsplan. En plan som Socialdemokratiet selv er med i.
Jeg tænkte, nu kan vi langt om længe få ro til at få styr på vores arbejde, hvilket var tiltrængt efter år med usikkerhed, omstruktureringer og spareplaner.

Men ak, nu er den erklærede borgfred åbenbart forbi, og S tordner derudaf, mens de glemmer hvor stort et ansvar, de selv har.
For S-SF-R-regeringen, som trådte til i 2011, ikke blot fortsatte gennemførelsen af den spareplan, som VK-regeringen havde lagt i 2005. Den øgede ligefrem tempoet i nedskæringerne ved at skride til direkte fyringer i SKAT, som VK-regeringen ellers havde undladt.
Fyringerne blev gennemført, efter at Thorning-regeringen havde bestilt en rapport fra konsulentfirmaet McKinsey, der i december 2012 konkluderede, at der kunne spares 1.000 flere ansatte i SKAT.
En plan der blev godkendt i regeringens økonomiudvalg, hvor ingen ringere end Mette Frederiksen selv sad.
Det var også S-SF-R-regeringen, der i 2011 gennemførte den ejendomsvurdering, som ifølge Rigsrevisionen er den mest fejlbehæftede nogensinde. Fadæsen førte til fejlagtig opkrævning af mindst 13 milliarder kroner i ejendomsskat.
Vurderingen blev gennemført, selv om den daværendeskatteminister Thor Möger Pedersen to gange forinden var blevet advaret af Rigsrevisionen om, at vurderingerne var forkerte og "nødlidende".
Herudover var det skatteminister Holger K. Nielsen, der i 2013 besluttede at igangsætte automatisk inddrivelse af borgeres og virksomheders skattegæld med et nyt it-system - EFI.
Det skete, selv om man vidste, at systemet var spækket med fejl og endte med at koste os milliarder.
Endelig var det under Thorning-regeringen, at skandalen med fejlagtig udbetaling af 12,7 milliarder i udbytteskat tog fart.
Så kære Socialdemokrater, vil I ikke godt tage jeres ansvar på jer og stoppe med at tage SKAT som gidsel i den kommmende valgkamp. Vi har i SKAT ikke brug for at der kriges, men derimod at der samarbejdes på tværs. Når der kriges skaber det usikkerhed. Det har der været nok af. Vi har brug for stabilitet og tryghed til at gøre vores arbejde.

Derfor er det mit håb, at I vil droppe denne mudderkastning. Genopbygningen af SKAT er for vigtig til politiske slagsmål.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce