​Styrelsesdirektør kom ud i virkeligheden: Fulgte læge på 20-timers vagt

Velfærd

24/01/2018 09:02

Freja Eriksen

- Det har gjort et rigtig stort indtryk på mig, siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed efter at have været med på 20-timers hospitalsvagt.

Efter en åben mediestrid mellem landets læger og Styrelsen for Patientsikkerhed, havde overlæge Kristian Rørbæk Madsen forleden inviteret direktør Anne-Marie Vangsted med på sin 20-timers vagt på Odense Universitetshospital. Det skriver DR Fyn. 

Kristian Rørbæk Madsens formål var at vise, hvor meget tid hospitalernes læger forventes at bruge på unødig dokumentation i patientjournaler. De mange registreringer gør det ifølge overlægen svært at passe sit arbejde. 

- Som intensivoverlæge laver jeg dagligt hundredvis af mundtlige ordinationer. Og Anne-Marie, det har du set mig gøre aftenen og natten igennem. Og du ved, at jeg ikke har en jordisk chance for at nå at dokumentere dem, siger Kristian Rørbæk Madsen til DR Fyn efter vagten. 

9035 læger oplever skyldskultur 

Hvis ikke alle regler om registrering følges, kan læger sigtes for at bryde loven. Det har skabt en tendens til at forfølge de enkelte, der laver fodfejl, mener Kristian Rørbæk Madsen. Derfor har han startet en underskriftsindsamling, der peger på problemet med mistillid til lægerne i sundhedssystemet. 9035 læger har skrevet under, og indsamlingen er nu overrakt til Anne-Marie Vangsted. 

20-timers vagten har gjort stort indtryk på Styrelsen for Patientsikkerheds direktør,

- Jeg ser et meget samvittighedsfuldt arbejde, og jeg ser dokumentation, der bliver givet hvor det er rigtig vigtigt. Når det er rigtig vigtigt, så bliver det skrevet ned, siger hun. 

Hun opfordrer nu til at samarbejde om bedre rammer i sundhedsvæsenet, så både patienter og læger kan føle sig trygge ved at blive indlagt og tage på arbejde. 

Læs hele historien på DR.dk  

 

Mest Læste

Annonce