Lærerne siger op som aldrig før, skriver Frederiksborg Amtsavis.
Lærerne siger op som aldrig før, skriver Frederiksborg Amtsavis.

144 læreropsigelser i Rudersdal

Ledelse

14/11/14 10:26

Nick Allentoft

Sidste år var antallet af læreropsigelser i Rudersdal Kommune 35. Til og med 4. november i år er det steget til 144. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg havde forventet, at der ville være en personaleomskiftning i år, men antallet af opsigelser overrasker mig lidt, og der er nogle opsigelser, som jeg ærgrer mig lidt over. Blandt andre dem, der handler om afstanden til arbejdspladsen. Forklaringen for de høje tal ligger blandt andet i de lidt flere lærer, der er gået på pension, flere har skiftet karriere, flere har oplyst os, at de sagde op på grund af afstanden til arbejdspladsen, og nogen har også angivet, at det er reformen og de ændrede arbejdstidsregler, der var årsagen, siger Martin Tinning, der er chef for Skole- og Familieområdet i Rudersdal Kommune.

Han understreger, at de 144 antal opsigelser er en bruttoopgørelse. 40 af dem tæller tidsbegrænsede ansættelser såsom vikariater. Men selvom om man trækker 40 fra 144, er antallet af læreropsigelser i kommunen alt for højt, mener Marianne Henriksen, der er formand for Danmark Lærerforening i Rudersdalkredsen. Hun bakkes op af Gordon Ørskov Madsen, der formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening:

- Umiddelbart lyder antallet af læreropsigelser i Rudersdal til at være højt, og jeg ville som kommune være interesseret i at finde frem til at årsagerne til det her. Men vi ser i andre kommuner, hvor man har et højt antal opsigelser, så vælger man at sige sin stilling op, fordi arbejdspresset bliver for stort, og fordi man ikke kan nå de opgaver, som man skal nå. Så søger man derhen, hvor man har lidt bedre vilkår og rammer for at kunne klare sine opgaver. Det er den ene tendens. Den anden tendens er, at den udfleksible arbejdstidstilrettelæggelse, som man nu har fået, betyder, at det er vigtigere for lærer at bo tæt på, hvor man arbejder, siger Gordon Ørskov Madsen, som også er bekymret for, at der er lærer nok til at besætte de mange ledige stillinger, der bliver.

- Jeg kan sige, at der i det Nordsjællandske område er der ved at være kommuner, hvor der ikke er mange ledige lærer at tage af. Vi er på vej ind i en situation, hvor hvis man ikke formår at holde på sine lærer, så kan man få vanskeligt ved at finde lærer med en læreruddannelse, der kan tage over, og det er en anden grund til, at jeg ville være bekymret, hvis jeg var en kommune med mange læreropsigelser, siger Gordon Ørskov Madsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.