9 ud af 10 børn vil undvære en julegave for at hjælpe fattige

Velfærd

18/12/2015 12:21

Nick Allentoft

Langt størstedelen af danske børn vil overveje at ofre en af pakkerne under juletræet, hvis det kunne hjælpe verdens fattige, skriver metroxpress.

Selv om julen er fyldt med gaver og ønskelister, ser danske børn ud over deres egen næsetip. Det viser en undersøgelse blandt 8-12-årige som YouGov har lavet for SOS Børnebyerne.

»Det er rart at få bekræftet, at danske børn er i stand til at tænke langt ud over deres egne behov. Selv her i juletiden, hvor gaver og ønskelister godt kan komme til at fylde meget, tænker børnene på andre,« siger Line Grove Hermansen, der er kommunikationschef i organisationen.

I undersøgelsen svarer to ud af tre danske børn, at rige lande både kan og skal hjælpe fattige lande. 89 procent af børnene er endda klar til at give deres julegaver væk, hvis det kan hjælpe

Kun syv procent af danske børn vil ikke ofre en gave for at hjælpe et barn, der mangler sin familie. Modsat vil 9 ud af 10 børn (89 procent) overveje eller helt sikkert give en julegave væk, hvis den går til at hjælpe et forældreløst barn uden familie. Fire procent har svaret ‘ved ikke’.

»Det siger meget om danske børn, at de er klar til at ofre noget af deres eget for at hjælpe andre. Det er et rigtig dejligt julebudskab og noget, som vi forældre skal tage med os, når vi planlægger julen. Børn har en veludviklet sans for social retfærdighed og vil gerne hjælpe, så juleaften må ikke kun handle om gaver,« siger Line Grove Hermansen fra SOS Børnebyerne til metroxpress.

Mest Læste

Annonce