Aleris driver bl.a. Christianshave i Solrød.
Aleris driver bl.a. Christianshave i Solrød.

Aleris sælger drift af danske plejehjem i milliardhandel

Velfærd

16/10/18 9:56

Nick Allentoft

Aleris, der blandet andet står for private plejehjem og hjemmehjælp, har solgt forretningsben for milliarder.
Virksomheden Aleris har solgt den del af sin forretning, der blandt andet driver private plejehjem i Danmark, Sverige og Norge.    Køberen er svenske Ambea. Handlen beløber sig til 1,87 milliarder kroner. Det oplyser selskaberne i to separate meddelelser.    Aleris Omsorg, som det frasolgte forretningsområde hedder, har 6000 ansatte i Norden, hvoraf de 755 er i Danmark. Sidste år var omsætningen på 3,5 milliarder kroner.    Aleris Omsorg driver seks plejehjem i Danmark og to botilbud for handicappede.
Derudover står virksomheden for hjemmepleje for knap 4000 borgere og tilbyder desuden også genoptræning.   Ambea har i forvejen 15.000 ansatte i Sverige og Norge. Med købet bliver virksomheden den største aktør på området i Norden.    Handlen påvirker ikke Aleris' privathospitaler i Danmark, der ligger syv steder i landet. De vil fortsat være ejet af Aleris.    - Salget af Aleris Omsorg betyder, at Aleris nu udelukkende beskæftiger sig med sundhedsvæsenet, siger Alexander Wennergren Helm, koncernchef Aleris, i en pressemeddelelse.    - Det giver os de bedste forudsætninger for at styrke vores fokus på at levere nye og innovative sundhedstjenester inden for de områder, hvor vi ser et stigende behov i markedet - for eksempel psykologisk rådgivning og digitale sundhedsløsninger, siger han.   Inden handlen er helt på plads, skal den godkendes af konkurrencemyndighederne i Danmark, Sverige og Norge.    Aleris blev stiftet i 2005 og er ejet af det svenske selskab Investor. Det har den svenske rigmandsfamilie Wallenberg blandt ejerne.    /ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.