Angrende skatteål spytter 335 millioner i statskassen

Politik

01/3/15 1:10

Nick Allentoft

Skatteministeren er chokeret over udbytte fra frit lejde aktion i skattelylande, men afviser en gentagelse.

Betal skat af de penge, du har gemt i udlandet, så slipper du med en bøde på højst 60 procent og undgår at komme i fængsel.

Sådan lød tilbuddet for et par år siden fra Skat til danskere med formuer i skattely.

Og det har nu givet et skatteprovenu på 260 millioner kroner og udløst bødebetalinger på 75 millioner kroner. 

- 335 millioner kroner i statskassen er altid positivt. Men jeg må sige, at jeg er godt nok chokeret over, at der så stort et beløb, siger skatteminister Benny Engelbrecht (S) til Ritzau. Da regeringen selv lancerede frit lejde aktionen anslog den, at 3-5 mia. kroner hvert år forsvinder ud af landet til skattely. 

Læs også: Regeringen vil hive skjulte mia hjem fra skattely

Tilbuddet til de angrende skatteål gjaldt i perioden fra 1. juli 2012 og et år frem. Det udløste 192 selvanmeldelser og gav skat kendskab til nye formuer i udlandet på i alt en milliard kroner.

Ikke desto mindre afviser skatteministeren en gentagelse af tilbuddet.

- Det her var en "once in a lifetime opportunity". I løbet af relativt kort tid har vi informationsudvekslingsaftaler med stort set alle lande i verden, så det ville ikke give nogen som helst mening at begynde at åbne det her vindue igen, mener Benny Engelbrecht.

Tilbuddet gjaldt formuer placeret i lande, hvor Danmark ikke havde aftaler om informationsudveksling ved indgangen til 2008. Siden er der forhandlet flere af disse aftaler på plads, og til nytår træder de seneste i kraft.

- Derefter er vi strengt taget nede på, at der stort set kun er De Arabiske Emirater tilbage, hvor der ikke er informationsudvekslingsaftale, påpeger Benny Engelbrecht.

Han medgiver, at det tidligere har været "lidt for let" at skjule formuer i skattely.

- Men den tid, hvor man kunne placere penge i et land, uden at det bliver opdaget af myndighederne, er ved at være slut. Der er stadigvæk muligheder tilbage, men jeg tror kun det er et spørgsmål om tid, før de forsvinder, siger han og tilføjer: 

- Medmindre man selvfølgelig syer pengene direkte ind i en madras – og så er de ikke til særlig meget nytte.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.