Arbejdstilsyn får smæk for Siemens-fejl af minister

Ledelse

03/06/2016 08:51

Nick Allentoft

Arbejdstilsynet udstedte dispensation til Siemens i 2007 på et forkert og mangelfuldt grundlag.
Siemens Wind Power bad i 2007 Arbejdstilsynet om dispensation til at sprøjte vindmøller med epoxy. Det burde tilsynet havde taget højde for i sagsbehandlingen dengang.    Det gjorde tilsynet imidlertid ikke, og oplysningen indgår heller ikke i den Siemens-redegørelse, som beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) for nylig fik fra Arbejdstilsynet. Det oplyser ministeren, som kalder det en "klar fejl".    LÆS MERE OM SKANDALEN HER   Da han ikke var orienteret, gav han 27. maj forkerte oplysninger i et samråd med Folketingets beskæftigelsesudvalg. Det beklager han torsdag i et brev til udvalget. 

- Disse oplysninger har vist sig ikke at være korrekte - det beklager jeg. Det er selvsagt ikke tilfredsstillende, og det har jeg gjort klart over for Arbejdstilsynet, siger Jørn Neergaard Larsen i en skriftlig kommentar.

Ministeren sagde på samrådet, at Siemens Wind Power og Arbejdstilsynet har begået fejl. Brugen af epoxy og isocyanater har ført til knap 64 arbejdsskadesager om syge medarbejdere hos Siemens, har DR afsløret. I brevet til udvalget kritiserer ministeren Arbejdstilsynet.   - Jeg finder det utilfredsstillende, at Arbejdstilsynet har udstedt den pågældende dispensation i 2007 på et forkert og mangelfuldt grundlag. Det har betydet, at dispensationen er givet efter lempeligere regler, siger Jørn Neergaard Larsen.   Han skoser også Arbejdstilsynet for, at det ikke indgår i redegørelsen, fordi Siemens' oplysninger ikke er journaliseret.   - På baggrund af ovenstående har jeg tilkendegivet over for Arbejdstilsynet, at jeg finder behandlingen af dispensationen i 2007 for utilfredsstillende, siger Jørn Neergaard Larsen.   - Jeg har i den forbindelse indskærpet over for Arbejdstilsynets ledelse, at jeg forventer, at der bliver fulgt op på, at medarbejdere i styrelsen er korrekt instrueret i at håndtere og journalisere indkomne oplysninger.   /ritzau/

Mest Læste

Annonce