Assad: Dobbeltmoralsk Europa selv skyld i flygtningestrøm

Politik

16/09/2015 08:32

Nick Allentoft

På den ene side græder Vesten over flygtningene. På den anden peger den på dem med en pistol, mener præsident.

Hvis Europas ledere gerne vil se en ende på flygtningestrømmen fra Syrien og andre lande i Mellemøsten, skal de stoppe med at støtte de terrorister, der er skyld i millioners flugt. 

Det er beskeden fra Syriens præsident, Bashar al-Assad, i et interview med flere russiske medier.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Han mener, at Vestens støtte til den såkaldte moderate opposition i landet er den primære årsag til masseflugten mod Europa.

- På den ene side begræder Vesten flygtningenes situation. På den anden side har de støttet terroristerne lige siden begyndelsen af krisen, hvor man kaldte det for en fredelig opstand, siger han.

- Hvis europæerne er bekymrede for flygtningenes skæbne, bør de stoppe med at støtte terroristerne, siger Assad til blandt andet Russia Today og Tass.

Han beskylder Europas ledere for pinlig dobbeltmoral, efter at billedet af en treårig, druknet syrisk dreng for nylig ryddede mange avisforsider i Europa og fik politikere på kontinentet til at kræve handling.

- Kan man være trist over et barns død i havet, men ikke over de tusindvis af børn, som er blevet dræbt af terrorister i Syrien? Og også mænd, kvinder og ældre? Denne europæiske dobbeltmoral er ikke længere acceptabel, og den er blevet åbenlyst udstillet nu.

- Det er som om, at Vesten på den ene side græder for flygtningene, men på den anden peger på dem med en maskinpistol, fordi de fleste er flygtet fra Syrien på grund af terroristerne, siger han.

Bashar al-Assad, som store dele af Vesten gerne har villet af med i årevis, er i manges øjne gået hen og blevet det mindste problem i Syrien.

Ekstremistiske bevægelser som Islamisk Stat og Nusra-fronten har indskrænket regimets kontrol over Syrien til et stadigt mindre areal omkring primært hovedstaden Damaskus.

Senest har styret dog fået en hjælpende hånd fra sine gamle allierede i Rusland, der ifølge USA støtter Assad militært

Og onsdag bekræfter formanden for Dumaen, det russiske parlament, at det er tilfældet.

- Rusland har gennemført - og vil også fremover gennemføre - våbenforsyninger til Syriens regeringshær. Det har Rusland aldrig lagt skjul på, siger Sergej Narusjkin ifølge Tass.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce