Bertel Haarders kommentar efter 22 år som minister: Tænk på Fidel Castro og Mugabe

Politik

03/10/2016 10:31

Nick Allentoft

Bertel Haarder har siddet længst af alle danske ministre, siden parlamentarismen blev indført i 1901.

Kulturminister Bertel Haarder (V) har siddet længere end alle andre danske ministre - siden systemskiftet i 1901 da parlamentarismen blev indført. 

Når han 6. oktober går på arbejde i Kulturministeriet på Gammel Strand over for Thorvaldsens Museum og Folketinget, har han været minister 7853 dage.

Torsdag slår han tidligere landbrugsminister Kristen Bording (S), som var minister 7852 dage. 

Derfor holder Bertel Haarder reception 5. oktober på Thorvaldsens Museum for at fejre rekorden. 

Haarder er ikke kun kendt som en driftssikker politiker og minister gennem knap 22 år. Han skriver sange ved Venstres landsmøder og andre lejligheder. 

Bertel Haarder glæder sig over sine mange år på Christiansborg.

- Folkestyre er ikke politikerstyre, men af og til skal der være nogen, der skærer igennem. Det har jeg så haft æren af i næsten 22 år sammenlagt. Der er sikkert nogle, der synes, at det også er mere end rigeligt, siger Bertel Haarder.

- Men tænk på Fidel Castro, Robert Mugabe og den franske Solkonge! Jeg er jo en ubetydelig grønskolling i det selskab. Eller som Grundtvig sagde: 

"Alderdom er ingen brøde, når man blev med æren grå!". Så rekorden - den skal fejres, siger Bertel Haarder.

Bertel Haarder debuterede 10. september 1982 som undervisningsminister under statsminister Poul Schlüter (K). Haarder tog over ti år på posten og gik sammen med Schlüter 25. januar 1993 efter tamilsagen.

Han kom tilbage 27. november 2001 som integrations- og europaminister under statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og fortsatte under hans efterfølger Lars Løkke Rasmussen (V) i over ti år indtil 3. oktober 2011.

Senest blev han 28. juni 2015 kultur- og kirkeminister under Lars Løkke Rasmussens anden tid som statsminister. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce