Bjarne Corydon skifter Folketinget ud med topjob i McKinsey

Politik

22/12/15 10:04

Nick Allentoft

Den tidligere finansminister forlader Christiansborg til fordel for et topjob i en stor konsulentvirksomhed.

For et halvt år siden var han en del af den absolutte inderkreds i SR-regeringen. Men fra februar er han helt ude af dansk politik. Den tidligere socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon forlader Christiansborg.

Han bliver ny global direktør for The McKinsey Center for Government. Corydon skal hjælpe management- og konsulentvirksomheden med at udvikle den offentlige sektor i en lang række lande.

Første arbejdsdag bliver 1. februar.

Over for Berlingske betoner den nu afgående socialdemokratiske toppolitiker, at der er tale om et tilvalg. Han understreger, at han ikke forlader Folketinget i skuffelse eller vrede.

- Jeg har været dybt engageret i politik, for jeg har altid syntes, at politik er vigtigt. 

- Det mener jeg stadig, selv om jeg ikke længere skal være aktiv. Men jeg synes ikke, at det bør være sådan, at man siger - "én gang politik, altid politik". Jeg vil gerne gøre gavn på andre områder og lære nyt, siger han til avisen.

The McKinsey Center for Government har afdelinger over hele verden. Bjarne Corydon skal arbejde fra McKinseys kontor i København.

- Det er en stilling med store muligheder for at gøre en forskel på et felt, som jeg brænder for. Det vil sige, hvordan får vi mest ud af vores menneskelige ressourcer, og hvordan får vi mest kvalitet for de penge, vi investerer i den offentlige sektor, siger Bjarne Corydon til Berlingske.

I en pressemeddelelse kalder McKinsey Danmark for en "global rollemodel":

- McKinsey interesserer sig særligt for den offentlige sektor på grund af muligheden for at hjælpe med at forbedre og udvikle samfundet. 

- Vi er derfor stolte over, at Bjarne Corydon bliver en del af McKinsey. Bjarne kommer med stærke personlige bedrifter og et globalt omdømme, siger Søren Fritzen, McKinsey Danmark.

Den 42-årige politiker var finansminister i Helle Thorning-Schmidts regering fra 3. oktober 2011 til 28. juni 2015.

Han har tidligere været stabschef for netop Thorning og leder af Socialdemokraternes analyse- og informationsafdeling på Christiansborg og økonomisk rådgiver for partiet.

Efter valgnederlaget i sommer har Corydon været en del af partiledelsen som næstformand.

 

Blå bog på Bjarne Corydon Den tidligere socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon forlader dansk politik og bliver ny global direktør for The McKinsey Center for Government, skriver Berlingske.  Corydon skal hjælpe management- og konsulentvirksomheden med at udvikle den offentlige sektor i en lang række lande:   Født: 1. marts 1973 i Kolding.   Uddannelse:   * Uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2000.    Erhvervskarriere:   * 2000-2005: Politisk-økonomisk rådgiver for den socialdemokratiske ledelse på Christiansborg.   * 2005-2011: Stabschef for Helle Thorning-Schmidt og leder af Analyse- og Informationsafdelingen i Socialdemokratiet.   Politisk karriere:   * Siden 1992 medlem af Socialdemokratiet.    * 1996: Barselsvikar for Helle Thorning-Schmidt i EU-Parlamentet.   * 2011: Opstillet for S i Esbjerg og valgt til Folketinget.   * 2011: Udpeget som finansminister fra 3. oktober 2011 til 28. juni 2015.   * 2015: Forlader dansk politik til fordel for toppost i McKinsey.    * Privat: Gift med Nina Eg Hansen, som han har fire børn med. Inkarneret fan af fodboldklubben Liverpool og bosat på Amager.   /ritzau/

Annonce