Bødskov: Det handlede om jeres sikkerhed

Politik

10/12/2013 12:20

Freja Eriksen

Morten Bødskov afviser, at der lå økonomiske motiver bag hans opdigtede historie til Folketinget.

Det var ikke for at holde politiets udgifter til personbeskyttelse nede, at justitsminister Morten Bødskov (S) i 2012 fandt på en historie, der skulle få Folketingets Retsudvalg og Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard til at holde sig væk fra et planlagt besøg på Christiania.

Det fastslår justitsministeren igen og igen på et samråd i Folketinget, der kan gøre en ende på hans fremtid som minister.

Bødskov har forklaret, at han - på baggrund af en trusselsvurdering fra Politiets Efterretningstjeneste - ønskede, at retsudvalget blev væk fra fristaden den 29. februar 2012.

Og til lejligheden opfandt han så en historie om, at Københavns daværende politidirektør ikke kunne medvirke i besøget på fristaden. Men det var for retsudvalgets egen skyld, understreger Bødskov på samrådet:

- Det handler om jeres (retsudvalgets medlemmer, red.) sikkerhed. Og det handlede også om, at folk ikke skulle komme til skade, siger Bødskov.

Ifølge justitsministeren pegede trusselsvurderingen på, at udvalgets medlemmer risikerede at blive mødt med stenkast og kanonslag på Christiania.

- Hvis det her var brudt løs og jeg havde siddet det overhørig, så havde der været en risiko for, at I var kommet til skade.

- Og jeg kan da ikke som ansvarlig minister få forelagt sådan en orientering her, hvor der tales om aktionsstyrker og konflikter og alverdens ting, uden at jeg tænker, om det nu også er helt godt.

- Derfor er det vigtigt, at jeg reagerer på den type orienteringer. Jeg følte, jeg var nødt til at reagere, men det handlede ikke om ressourcer, det handlede om jeres sikkerhed, lyder det fra ministeren.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce