Borgmester lukker sin Facebook på grund af rå tone

Politik

07/02/2016 20:39

Nick Allentoft

Grimme ord og barske udtalelser får borgmester på Bornholm Winni Grosbøll til at lukke sin profil på Facebook.

- Senere i dag lukker jeg min profil ned.

Sådan skriver den socialdemokratiske politiker på Bornholm Winni Grosbøll på Facebook søndag. Det sociale medie dræner hende nemlig for energi, skriver hun.

- Her er så meget surhed, galde og rå kommentarer, at jeg nogle gange bliver helt forskrækket over, at voksne mennesker kan skrive sådan noget et offentligt sted. 

Velfærdsstat eller velfærdssamfund

Vi har sat velfærd til debat i en tid, hvor kampen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund er blevet afgørende for velfærdsmodellens fremtid.

Følg artikler og indlæg på temasiden her

- Det tager energien hele tiden at skulle forholde sig til grimme ord og barske udtalelser, og det fylder efterhånden så meget, at det overskygger det første. Derfor lukker jeg ned, skriver hun blandt andet i opslaget. 

Men det er heller ikke uden overvejelse, at den bornholmske politiker lukker ned, da hun synes, Facebook er et fantastisk medie til diskussion.

- Her er tid og plads til at gå i dybden, til at forklare ting, til at debattere hinandens synspunkter - ikke nødvendigvis for at blive enige, men dog alligevel forsøge at redegøre for, hvorfor man tænker, som man gør. 

- Her er også meget kort vej til de politikere, vi synes er for langt væk i dagligdagen, og så har jeg flittigt brugt FB (Facebook red.) til at give jer et indblik i alle de ting, der gør mig glad i mit arbejdsliv, alle de fantastiske steder og mennesker på Bornholm.

Men nu vil hun altså finde andre måder at komme i kontakt med vælgerne på, da det trods alt er "et lidt mere moderat sprog folk bruger over for en, når man står direkte foran hinanden og taler sammen", skriver hun.

Winni Grosbøll er ikke den første politiker, der lukker sin Facebookprofil ned. I 2014 var det folketingspolitiker fra Dansk Folkeparti Søren Espersen, der lukkede sin Facebook, fordi han var træt af at modtage trusler mod ham sig selv og sin kone.

- Ind imellem har jeg brugt timer på at fjerne dem, men nu gider jeg ikke mere. Jeg er jo af natur en glad sjæl og ser med denne beslutning frem til nogle endnu gladere dage, skrev han dengang.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) satte tidligere i år fokus på den rå tone på Facebook. Her opfordrede han i en alternativ nytårstale, hvor han læste op af grove kommentarer, til en bedre tone på det sociale medie. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce