DA: Kommissionsforslag bringer ikke én i arbejde

Velfærd

19/10/2015 22:39

Nick Allentoft

Arbejdsgiverne opfordrer til reformer. Forslag fra dagpengekommission løser ikke mangel på hænder, lyder det.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er glad for rapporten fra Dagpengekommissionen, som organisationen selv har været en del af. Men trods det har DA valgt ikke at bakke op om kommissionens samlede anbefalinger.

Det skyldes, at fagbevægelsen ikke vil være med til, at ændringerne i dagpengesystemet skal betales af otte såkaldte karensdage - dage, hvor ledige ikke modtager en krone i dagpenge.

Dagpengekommissionen

Dagpengekommissionen har i to år arbejdet på et udspil til et nyt dagpengesystem. Læs alle artikler her.

Når fagbevægelsen ikke vil være med til finansiering, vil DA heller ikke anbefale kommissionens hovedmodel, der går ud på, at ledige opnår retten til at forlænge dagpengeperioden fra to til maksimalt tre år, hvis de arbejder undervejs.

DA anbefaler i stedet, at der kun indføres en forlængelse af dagpengeretten svarende til det, fagbevægelsen vil være med til at finansiere, hvilket ifølge DA's beregninger kun er en måneds forlængelse.

Dansk Arbejdsgiverforening mener i øvrigt ikke, at Dagpengekommissionens forslag vil løse det problem med mangel på arbejdskraft, der ifølge organisationen er udsigt til. Det ærgrer direktør Fini Beilin.

Faktisk vil forslaget ikke bringe én eneste dansker i arbejde, mener DA.

- Med udsigten til mangel på arbejdskraft opfordrer vi til, at politikerne hurtigt foretager de nødvendige reformer af det danske overførselssystem. De kommende trepartsforhandlinger er en oplagt mulighed, udtaler han i en skriftlig kommentar.

- Det er afgørende at sikre et sundt samspil mellem overførselssystemet og arbejdsmarkedet, så ikke en fremtidig mangel på arbejdskraft ender med at slå luften ud af det spirende opsving.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce