Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Der er ingen kontrol med 500.000 overvågningskameraer

Politik

18/2/15 11:33

Suleman Haider

Politikere og politi opfordrer til, at der skal laves et centralt register over overvågningsudstyr.

Det var på Borgervænget i København, at politiet i lørdags fandt flugtbilen, som den formodede gerningsmand til terrorangrebet ved Krudttønden havde brugt.

Politiets næste skridt var at bruge kostbar tid på køre rundt i de tilstødende gader og kigge op i luften for at se, om der var overvågningskameraer i kvarteret. Men der var ingen vej udenom.

- Sådan gør vi altid. Det er vi nødt til, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi til Politiken onsdag.

For der findes ingen central registrering af udendørs overvågningskameraer i Danmark, hvor der ifølge Politiken skønnes at være installeret mindst 500.000 overvågningskameraer. Heraf formentlig over 100.000 alene i Københavns Kommune.

Derfor finder vicepolitiinspektøren det "ønskværdigt", at der oprettes et register over tv-overvågningsudstyr for at lette opsporingen af muligt tv-materiale.

Det er direktør Kasper Skov-Mikkelsen fra Sikkerhedsbranchen helt enig i. Han har kæmpet for sådan et register, siden Folketinget afskaffede det daværende register i 2007.

- Det ville være med til at sikre, at overvågningsudstyr, der sættes op på hel- og halvoffentlige steder, i højere grad fungerer godt teknisk, og at de overholder reglerne om persondatabeskyttelse. Det ville samtidig være en stor hjælp for politiet. Det sidste er i sig selv et argument for registret, siger Kasper Skov-Mikkelsen til Politiken.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, undrer sig over, at politiet selv skal lede efter overvågningskameraer, når de er under tidspres, og han vil rejse sagen over for justitsminister Mette Frederiksen (S).

Socialdemokraterne har tidligere slået på tromme for en registreringsordning for tv-overvågning, og ifølge partiets retsordfører, Trine Bramsen, er man klar til at "tage drøftelsen".

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.