DF fik sine to største ønsker opfyldt i dagpengeaftale

Politik

22/10/2015 16:39

Nick Allentoft

Dansk Folkeparti er sammen med regeringen og Socialdemokraterne kommet frem til en ny dagpengeaftale. Thulesen Dahl sender samtidig et venstrehook til den tidligere formand for Socialdemokraterne.

Dansk Folkeparti glæder sig over, at partiets to største ønsker er blevet opfyldt ved et nyt dagpengesystem.

Det er meldingen fra formand Kristian Thulesen Dahl.

Dagpengekommissionen

Dagpengekommissionen har i to år arbejdet på et udspil til et nyt dagpengesystem. Læs alle artikler her.

- Vi ville gøre genopretningsreglerne markant bedre, og det er funktionsmodellen et udtryk for. Der kommer flere penge i systemet, og det er en erkendelse af, at vi alle må bære lidt ekstra for at få et system, som alle synes er fair, hvor der er mere tryghed, siger han.

Aftalen betyder samlet, at finansieringen øges med 300 millioner kroner. Regeringen gik til forhandlingerne med et håb om, at et nyt system ikke skulle blive dyrere, mens Dansk Folkeparti krævede flere penge til et nyt system.

Dagpengeperioden bliver på 3848 timer i stedet for 104 uger. Ændringen vil stille en ledig, der for eksempel arbejder fem dage fordelt på to uger, og en ledig, der arbejder fem dage i samme uge, ens i forhold til forbruget af dagpengeperioden.

Foruden Dansk Folkeparti og regeringen står Socialdemokraterne bag aftalen.

- Vi er kommet i mål på en god måde, og vi har den ambition om, at et dagpengesystem kan stå i mange år frem, og det tror vi med det her, siger Kristian Thulesen Dahl.

Aftalen betyder også, at antallet af karensdage for landets ledige fremover bliver tre.

Dagpengekommissionens samlede anbefaling lød på otte årlige karensdage, men kommissionens medlemmer fra fagbevægelsen, heriblandt LO-formand Harald Børsting, ønskede tre dage.

Karensdage er de dage, hvor man ikke modtager dagpenge.

Kristian Thulesen Dahl er glad for, at det kunne lade sig gøre med en aftale hen over midten og sender samtidig en stikpille til tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Jeg er glad for, at Socialdemokraterne har skiftet formand, for jeg tror, at jeg allerede nu har haft mere med Mette Frederiksen at gøre, end jeg havde med Helle Thorning i hele sidste valgperiode.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce