DF har kandidater i alle 98 kommuner for første gang: Ser både S og V som naturlige partnere

Politik

16/9/17 12:31

Nick Allentoft

Placer jer der, hvor I kan få mest DF-politik igennem, lød rådet fra DF's formand til valgets kandidater, der ser både S og V som naturlige partnere.
Når danskerne går i stemmeboksen og skal sætte kryds til kommunalvalget i november, kan de for første gang stemme på en kandidat fra Dansk Folkeparti, uanset hvor i landet de bor.    For ved det kommende valg 21. november stiller partiet med lokale kandidater i hver og en af landets 98 kommuner. 

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

- Det er lidt af en milepæl. Der findes ikke en afkrog i dette land, hvor man ikke kan stemme på en DF'er til kommunalvalget, lyder det fra partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, fra talerstolen ved Dansk Folkepartis årsmøde. 

I denne weekend møder partitoppen sit politiske bagland i Herning Kongrescenter til årsmødet. Her diskuterer ledelsen den politiske linje med medlemmer, lokalformænd og regional- og kommunalpolitikere.    Og Thulesen Dahl havde et klart råd til de fremmødte, som flere gange klappede begejstrede i kor under formandens tale lørdag ved den 22. udgave af Dansk Folkepartis årsmøde.    - Placer jer der, hvor I kan få mest mulig DF-politik igennem, størst mulig indflydelse.    - Det er jo det, der er hele formålet med, at vi stiller op. Politiken er vigtigere end de fine titler, lød det.   Opfordringen til at skabe alliancer på kryds og tværs uden at lægge vægt på den partipolitiske farve er ikke nye toner fra formanden. Det handler om at åbne døre, lød det.    - På Christiansborg har vi fået placeret Dansk Folkeparti i en position, hvor vi kan samarbejde til flere sider. Det giver den bedste mulighed for at få vores politik ført ud i livet. Det kan man også have i baghovedet lokalt.    - Måske får man mest ud af det ved at samarbejde med Venstre? Måske ved at samarbejde med Socialdemokratiet. Måske nogle steder noget helt tredje?

Finanslov 2018

Vi har oprettet en tema-side, der samler alle relevante historier om Finanslov 2018. Find den her.

Thulesen Dahl håber på, at Dansk Folkepartis kandidater kan sætte sig i de politiske stole over hele landet dagen efter kommunal- og regionrådsvalget.

- Det vil jeg utrolig gerne se, at vi har. Jeg kan heller ikke se, at der skulle være nogen grund til, at vi ikke har, siger han.   Thulesen ønsker alliance med Løkke og Mette Frederiksen Folketingets tre største partier, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstre, bør udstede en fælles garanti til danskerne: En garanti om, at der fremover holdes styr på indvandringen.   Sådan lyder budskabet fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl, der lørdag skyder partiets årsmøde i gang i Herning. - Jeg synes, at Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti på tværs af blokkene skal garantere danskerne, at der fra nu af holdes styr på indvandringen. At vi ikke igen lader tingene gå galt.   - At det nu er grænse-værnerne, der har taget magten – og at grænse-fjernerne de nu har fået fri, siger Kristian Thulesen Dahl.   I et interview med Ritzau op til årsmødet uddyber DF-formanden, at det ikke kun er indvandringspolitikken, han ønsker et fælles samarbejde om med Venstre og Socialdemokratiet.   - Min overordnede vision er en situation, hvor Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti kan arbejde tæt sammen om de grundlæggende ting for Danmarks fremtid. 

- Min helt fundamentale ide er, at det ikke kan nytte, at man i blå blok er afhængig af det sidste mandat i Liberal Alliance for at føre skattepolitik – eller i rød blok er afhængig af det sidste mandat hos Alternativet i forhold til indvandringspolitikken.

Til sammen har de tre store partier 117 mandater i Folketinget - et massivt flertal.    Men Kristian Thulesen Dahl gør sig ingen forhåbninger om en fælles regering. Dertil er de traditionelle statsministerpartier for langt fra hinanden.    DF-formanden erkender også, at de tre partier ser helt forskelligt på en række områder.    Men han fastholder, at de grundlæggende har meget tilfælles:   - Hvis Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti kan samarbejde, så tror jeg på, vi kan lave en politik, som en meget stor del af Danmarks befolkning synes er rigtig.   /ritzau/

Annonce