DF: Regeringen skal gå os i møde på velfærdsområder

Politik

08/10/2017 20:06

Nick Allentoft

Værdig ældreomsorg, god sygehuspleje og flere politibetjente. De krav har DF på dagsordenen for ny finanslov.

Regeringen skal gå Dansk Folkeparti i møde på særligt tre områder i forhandlingerne af finansloven, lyder det fra formanden, Kristian Thulesen Dahl.

- Det er primært på kernevelfærds-områderne. Ældrepleje, vores sygehussektor og flere politibetjente. 

- Det er de klassiske ting, der skaber tryghed for danskerne, som vi jagter. Og der skal vi have sikkerhed for, når vi laver aftaler i Finansministeriet, at så er de områder klaret, siger han.

Hverken i dag eller i de kommende uger kan forhandlingerne om næste års finanslov blive afsluttet, mener DF-formanden. 

Finanslov 2018

Vi har oprettet en tema-side, der samler alle relevante historier om Finanslov 2018. Find den her.

- Der er et solidt stykke arbejde foran os. Men vi går til det med krum hals og tro på, at vi selvfølgelig kan nå hinanden.

- Det kræver, at regeringen er villig til at gå Dansk Folkeparti i møde på de synspunkter, vi har. Det tror jeg da også, at vi kan få dem til, siger han. 

Thulesen Dahl har dog en stærk forventning om, at forhandlingerne falder på plads, og at partierne har en finanslov i hånden, inden kommunalvalget 21. november.

- Den ambition er intakt. 

- Vi har ikke nogen som helst interesse i, at tiden bare går. Vi har en interesse i, at danskerne får afklaring over, hvad det er for nogle vilkår, der gælder, forsikrer formanden. 

De kommende uger vil derfor komme til at byde på et intenst forhandlingsforløb mellem partierne på Christiansborg, forudser Thulesen Dahl. 

Finansminister Kristian Jensen (V) ser med optimisme på forhandlingerne om finansloven med Dansk Folkeparti. 

- Det er klart, at en finanslov aldrig er blevet vedtaget uændret. Der har altid været ønsker til, hvordan man skal fordele den forhandlingsreserve, der ligger i finansloven.

Hvis den danske økonomi skal fortsætte sit opsving, så skal der flere hænder i arbejde rundt om i landet, lyder den klare melding fra ministeren.

- Skattereformen er nødvendig. Hvis vi lytter til virksomhederne i dag, så mangler de arbejdskraft. Ved at sætte skatten ned på arbejde, så kan vi få flere til at tilbyde deres arbejdskraft, siger han.

Kristian Jensen er klar til at spidse øre til Dansk Folkepartis holdninger til skatten. Han forventer, at der inden længe vil foregå egentlige forhandlingsmøder i forhold til skattereformen. 

- Dansk Folkeparti har klart sagt, at de ikke er modstandere af lavere skat til folk i arbejde. 

- De har et ønske om, hvordan man målretter og designer en skattelettelse. Det skal vi til at lytte til, siger finansministeren.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce