DF smider Messerschmidt ud af partiets ledelse

Politik

20/10/16 3:30

Nick Allentoft

Sjusk med EU-midler får konsekvenser for DF-stemmesluger Morten Messerschmidt, der træder ud af partiledelsen.

Morten Messerschmidt er ikke længere medlem af Dansk Folkepartis øverste ledelse, partiets koordinationsudvalg. Det sker efter flere sager om forkert brug af støttekroner fra EU-Parlamentet. 

Det oplyser partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, i et interview med DR Nyheder.

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

- Vi har gjort os vores tanker og besluttet, at Morten Messerschmidt træder ud af vores ledelse, siger han.

Ifølge Morten Messerschmidts presserådgiver Kristian Wederkinck er Messerschmidt enig i beslutningen. Europaparlamentarikeren ønsker ikke at stå i vejen for Dansk Folkepartis arbejde, oplyser han.

Koordinationsudvalget er Dansk Folkepartis mest magtfulde organ, og udgøres nu af formand Kristian Thulesen Dahl, næstformand Søren Espersen, gruppeformand Peter Skaarup og pressechef Søren Søndergaard.

Sagen drejer sig om i alt 500.000 kroner, som muligvis er brugt i strid med EU-Parlamentets regler.

Der er tale om henholdsvis 200.000 kroner til afholdelse af to EU-konferencer, som i stedet blev brugt på partiets sommergruppemøder i 2014 og 2015.

Derudover er der tale om yderligere 300.000 kroner, som er brugt på blandt andet medietræning og en annoncekampagne.

Ifølge reglerne må EU-støttekroner ikke bruges til at finansiere politiske kampagner og møder for partier. Der er dog ikke tale om bevidst snyd, understreger Kristian Thulesen Dahl over for DR Nyheder.

- Men det er sjusk på et meget højt plan, og det hører ingen steder hjemme, siger han.

Dansk Folkeparti er i øjeblikket i gang med at gennemgå alle sager om EU-støtte givet gennem den EU-kritiske europæiske alliance Meld, som Morten Messerschmidt var tidligere formand for. 

Det er ikke første gang, at Dansk Folkeparti har betalt penge tilbage til EU-Parlamentet. I november sidste år betalte partiet 120.700 kroner tilbage for en sejltur i forbindelse med kommunalvalget i 2013. Og i juni krævede EU-Parlamentet 2,9 millioner kroner tilbage fra DF i Meld-midler, der blev brugt til kommunal valgkamp. 

Partiet har refunderet 1,6 millioner kroner og afvist at betale resten, der gik til et gyldent håndtryk til en medarbejder.

Senest er EU's antisvindelenhed, Olaf, gået ind i sagen. Mandag blev EU-parlamentariker Jørn Dohrmann (DF), som har været indsat i bestyrelsen for Meld uden sin viden, afhørt i sagen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce