DF vil finkæmme tre års bilag og refundere flere penge

Politik

20/10/16 4:09

Nick Allentoft

Dansk Folkeparti kommer til at betale flere støttepenge tilbage til EU-Parlamentet, siger DF-gruppens formand.

Det rammer Dansk Folkeparti, at partiet har fået EU-midler, der sandsynligvis er givet på et forkert grundlag. Derfor gennemgår partiet bilag fra 2012 til 2015 fra EU, og betaler penge tilbage til EU-Parlamentet,

Det siger DF's gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen.

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

Partiet refunderer tilskud til en bustur for frivillige til Bruxelles, medietræning for Morten Messerschmidt og Anders Vistisen og en annonce-kampagne i Metroexpress.

- Der er ingen tvivl om, at sagen har givet Dansk Folkeparti skrammer. Det er vi rigtig, rigtig kede af. Man skal ikke omgås offentlige midler på den måde, vi har gjort det, siger Anders Vistisen.

- Det er så langt fra, hvordan vi vil gøre den slags ting, som det overhovedet kan være. Der er kun én ting at gøre: Lægge sig ned og sige undskyld til danskerne og beklage overfor Europaparlamentet, siger han.

Mandag møder han EU-Parlamentets finanskomité om sagen. 

Anders Vistisen forklarer, at partiet vil refundere flere udgifter.

- Det er bare et par eksempler. Vi kommer til at tilbagebetale på flere områder. Men vi kan ikke give et endeligt overblik, før vi har været det hele igennem, siger Anders Vistisen. 

Når gennemgangen er færdig, sender Vistisen en indstilling til DF's partiledelse om, hvad partiet i alt bør betale tilbage, påpeger han.

- Sagen er rigtig træls. Den har vist, at vi ikke har haft styr på disse EU-midler, siger Anders Vistisen.

Mandag oplyste partiformanden Kristian Thulesen Dahl, at partiet frivilligt betaler 200.000 kroner tilbage. De er givet gennem den fælles europæiske EU-kritiske alliance Meld.

Beløbet blev givet til to EU-konferencer i 2014 og 2015. Samtidig holdt partiet sommergruppemøder i Kolding og Skagen.

- Vi har principielt altid været modstander af disse europæiske partier. Den holdning skulle vi have stået ved. Og modstået fristelsen til at komme i gang med det cirkus, siger Anders Vistisen.

Dansk Folkeparti kan ikke fremlægge alle bilag fra Meld. Det begrunder Anders Vistisen med, at nogle bilag tilhører andre partier i EU-Parlamentet.

Det var Morten Messerschmidt, der fik partiet med i Meld. Han gik af som gruppeformand, da partiet betalte 1,6 millioner tilbage til EU-Parlamentet, som krævede 2,9 millioner kroner.

Spørgsmål: - Manglede Morten Messerschmidt fingerspidsfornemmelse?

- Kollektivt syntes vi, at vi skulle have en andel, når der blev givet så mange penge til pro-europæiske partier. I bagklogskabens fuldstændigt ulideligt klare lys havde det været nemmere at stå udenfor med rene hænder, siger Anders Vistisen.

 

DF vil betale op mod halv million EU-støttekroner tilbage Dansk Folkeparti planlægger at betale op mod 300.000 støttekroner yderligere tilbage til EU-Parlamentet. Det skriver TV2.   Mandag meddelte partiformand Kristian Thulesen Dahl, at Dansk Folkeparti betaler 200.000 kroner tilbage. Men beløbet lyder tirsdag nu på 300.000 kroner yderligere, og dermed er det samlede beløb på op mod en halv million kroner.   - Vi kommer helt sikkert til at betale flere Meld-penge tilbage, siger DF-gruppens formand i EU-Parlamentet, Anders Vistisen, til TV2.   - Hvor meget det bliver, ved jeg ikke endnu, men det bliver maksimalt i omegnen af 300.000 kroner.   Ifølge DR Nyheder og Ekstra Bladet viser dokumenter, at 200.000 støttekroner er brugt på to EU-konferencer.   Men alle deltagerne var politikere eller ansatte hos Dansk Folkeparti, og konferencerne er afholdt samtidig med partiets sommergruppemøder på de samme hoteller.   Ifølge flere medier er de godt 300.000 kroner blandt andet brugt til medietræning, en annoncekampagne og en bustur for frivillige kampagnefolk. Det kan meget vel være i strid med EU-Parlamentets regler. Det er i strid med reglerne, hvis støttekroner finansierer politiske kampagner og møder for partier.   Dansk Folkeparti er i øjeblikket i gang med at gennemgå alle sager om EU-støtte, som er givet gennem den EU-kritiske europæiske alliance Meld. EU-parlamentariker Morten Messerschmidt var tidligere formand for alliancen Meld, der havde fonden Feld tilknyttet.   Både EU's antisvindelenhed, Olaf, og Dansk Folkeparti har igangsat en undersøgelse. Ifølge TV2's oplysninger har Dansk Folkeparti altså foreløbig til hensigt at tilbagebetale en del af støtten af egen drift.   EU-Parlamentet har tidligere krævet 2,9 millioner kroner tilbage fra DF i Meld-midler, der blev brugt til kommunal valgkamp. DF har refunderet 1,6 millioner kroner. Siden gik Olaf ind i sagen og afhørte mandag EU-parlamentariker Jørn Dohrmann (DF), som har været indsat i bestyrelsen af Meld uden sin viden.   /ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce