DF's EU-gruppeformand: Jeg tænkte ikke over hvor regningerne skulle hen

Politik

20/10/2016 18:05

Nick Allentoft

DF's gruppeformand i Europa-Parlamentet reflekterede ikke over, hvem der betalte regningen for sommergruppemøder.

Det er noget rod, at EU-Parlamentet har givet tilskud til DF's sommergruppemøder i 2014 og 2015 på baggrund af et fejlagtigt program for indholdet. 

Det erkender Anders Vistisen, Dansk Folkepartis gruppeformand i Europaparlamentet.

Ifølge DR og Ekstra Bladet har parlamentet givet 200.000 kroner i støtte til EU-konferencer, som parlamentsmedlem Morten Messerschmidt (DF) afholdt samtidig med DF's sommergruppemøder, på de samme hoteller og med de samme deltagere.

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

Spørgsmål: Hvordan vil du forklare, at det kunne ske?

- Det kan jeg ikke, fordi det var ikke mig, der søgte tilskuddet i sin tid.

- Nu vil vi komme til bunds i det og finde ud af, om det har haft en betydning. Vi undskylder den her fejl, og så betaler vi selvfølgelig tilbage, hvis det er det, Europaparlamentet vurderer på baggrund af det egentlige program fra sommerkonferencen.

Spørgsmål: Du deltog selv i begge sommergruppemøder. Hvordan forklarer du, hvad det var for arrangementer:

- Der er en del af programmet, der handler om Folketingets arbejde, og så er der en del af programmet, der handler om EU-gruppens arbejde. Det tager vi så i løbet af de to til tre dage, som gruppemødet varer.

Spørgsmål: Hvordan forklarer du, at der skulle være tale om en særlig EU-konference?

- Som sagt har ikke været inde over, hvordan man søgte tilskuddet. Derfor beder vi nu Europaparlamentet om at vurdere, på baggrund af det program der har været, om det ligger inden for skiven eller ej, og det kommer vi så til bunds i.

Spørgsmål: Er der nogen hos jer, der har sat spørgsmålstegn ved, hvem der betalte for opholdet?

- Når jeg bliver bedt om at komme til sådan noget, reflekterer jeg ikke over, hvor regningerne bliver sendt hen. Den del af det har jeg ikke været inde i. 

- Vi må bare nu konstatere, at der har figureret et program i EU-systemet, som ikke er det, der bliver afholdt. Derfor skal det korrekses over for systemet, og vi skal finde ud af, om det har en betydning.

Spørgsmål: Morten Messerschmidt er afsender af programmet. Hvilken konsekvens bør det have for ham, hvis der ikke er overensstemmelse mellem det program, der bliver sendt til EU, og det program der bliver afholdt?

- Det har jo allerede haft den konsekvens, at han ikke længere er gruppeformand i Europaparlamentet. Det er mig, der har den ære. 

- Det her relaterer sig helt tilbage til samme sagskompleks, hvor Morten har sagt, at han har kørt tingene for rodet og upræcist. Det er det her endnu et eksempel på. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce