Efter finanslov: Afstand mellem blokkene uændret

Politik

16/11/14 4:16

Nick Allentoft

Trods en uge med et nærmest uset glat forløb i rød blok om finansloven, er forskellen mellem blokkene uændret

Efter en uge med noget af det tætteste, man hidtil er kommet på fryd og gammen og fælles fodslag i rød blok omkring årets finanslovsforhandlinger, så kvitterer vælgerne - eller i hvert fald de mere end 1000 adspurgte i en ny Voxmeter-måling, lavet for Ritzau - med: ingenting.

I løbet af ugen har regeringen landet og præsenteret en stribe delaftaler om både sundhed og miljø, inden den samlede finanslovsaftale faldt endeligt på plads torsdag, hvor der også blev introduceret en ny kontantydelse, der sikrer forsørgelse til nogle af dem, der dratter ud af dagpengesystemet.

Men efter alle disse aftaler, står rød blok samlet set til 46,1 procent af stemmerne - på øre det samme som for en uge siden - og samtidig et lille fald på 0,8 procent i forhold til for en måned siden.

De 0,8 procent er i sagens natur vandret over til den blå blok. Og selvom denne meget sparsomme bevægelse ligger klart inden for den statistiske usikkerhed ved den slags målinger, så gør den samlede afstand mellem blokkene det ikke.

Blå blok med Venstre og Dansk Folkeparti som de altoverskyggende trækplastre mønstrer nu 53 procent af stemmerne, og i estimerede mandater er afstanden lige nu 93-82 i blå favør med maksimalt ti måneder til næste valg.

Især ét parti må ifølge målingen fra Voxmeter se frem til valgdatoen med en vis spænding. De Konservative er nemlig i løbet af den seneste måned gået et enkelt procent tilbage, og partiet ligger nu - 101 dage efter lederskiftet fra Lars Barfoed til Søren Pape Poulsen - på 3,8 procent.

- Det er ikke godt nok overhovedet. For os handler det om at brede vores politik ud, og der er ikke noget "quick fix" i politik, siger ny politisk ordfører, Mai Mercado.

Spørgsmål: Var det ikke lige netop det, i prøvede at lave med formandsskiftet?

- Hvis du spørger mig, så er jeg fuldt overbevist om, at vi har en fantastisk god leder, som nu går i gang med at folde sit politiske projekt ud. Og det tager tid, ligesom det tager tid for folk at lære mig at kende nu, hvor Lene Espersen er stoppet, siger hun.

 

FAKTA: Sådan fordeler stemmerne sig  Seneste måling fra Voxmeter (tal i parentes er fra måling for en måned siden):

Socialdemokraterne: 21,3 procent / 38 mandater (23,3 procent)

De Radikale: 7,9 procent / 14 mandater (8,1 procent)

De Konservative: 3,8 procent / 7 mandater (4,8 procent)

Socialistisk Folkeparti: 7,7 procent / 14 mandater (6,9 procent)

Liberal Alliance: 5,4 procent / 9 mandater (4,2 procent)

Dansk Folkeparti: 17,1 procent / 30 mandater (17,7 procent)

Venstre: 26,7 procent / 47 mandater (25,5 procent)

Enhedslisten: 9,2 procent / 16 mandater (8,6 procent)

Fakta om målingen:

1028 repræsentativt udvalgte personer over 18 år har i perioden 10.-16. november deltaget i målingen. 21 procent af de adspurgte er i tvivl om deres partivalg.

Den maksimale statistiske usikkerhed er 2,7 procentpoint (gældende for Venstre som det største parti i målingen). Herefter falder den statistiske usikkerhed i takt med partiernes størrelse.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.