EL kræver forbindelse mellem bander og ekstremister undersøgt

Politik

18/2/15 9:12

Suleman Haider

​Den formodede gerningsmand bag terrorangrebene i København havde ikke bare stærkt ekstremistiske holdninger. Han havde også frekventeret mere ’almindelige’ bandemiljøer.

Og den sammenblanding er en så »uhyggelig cocktail«, at regeringens parlamentariske støtteparti, Enhedslisten, nu kræver en kulegravning af, hvor udbredt tendensen er, og om Politiets Efterretningstjeneste (PET) og politiet er tilstrækkelig opmærksom på sammenblandingen.

 »Dybest set handler det om at få ordentlig viden om rekrutteringen til de ekstremistiske, fanatiske miljøer. Det er er ekstremt uhyggeligt, hvis der foregår det her crossover (krydsning el. overgang red.) mellem organiserede kriminelle eller hangarounds i bandemiljøet ind i det ekstremistiske, fanatiske miljø. Der skal vi have langt mere fokus på, hvordan det sker. Vi har brug for meget mere viden«, siger retsordfører Pernille Skipper. 

Hun efterlyser derfor en granskning af, om PET er for fokuseret på de stærkt religiøse grupper, mens det almindelige politi har fokuseret på bandekriminalitet, uden at man har været opmærksom på muligheden for sammenblanding.