"Det er vigtigt, at de unge har den nyeste viden med om moderne teknologi og maskiner, som de har lært at anvende på erhvervsuddannelsen til gavn for de virksomheder, de efterfølgende har en læreplads i," siger undervisningsminister Christine Antorini (S).

Erhvervsskoler får 150 millioner til nyt udstyr

Politik

08/05/2015 12:04

Mikkel Sarka

I et forsøg på at styrke erhvervsuddannelserne afsætter regeringen en stor sum penge til tidssvarende udstyr.

Spritnye computerdrevne produktionsmaskiner, avanceret fejlfindingsværktøj og moderne industrirobotter.

Erhvervsuddannelserne skal have et nøk opad på udstyrssiden, og derfor vil regeringen nu afsætte 150 millioner kroner til teknologisk avanceret udstyr på landets erhvervsskoler.

Ifølge undervisningsminister Christine Antorini (S) skal det moderne og tidssvarende udstyr være med til at gøre erhvervsuddannelserne endnu mere attraktive for unge, der skal vælge uddannelse.

- Det er vigtigt, at de unge har den nyeste viden med om moderne teknologi og maskiner, som de har lært at anvende på erhvervsuddannelsen til gavn for de virksomheder, de efterfølgende har en læreplads i, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Forslaget er en del af regeringens vækstudspil, og de mange millioner findes ifølge Undervisningsministeriet allerede som en del af det såkaldte økonomiske råderum for 2015.

Undervisningsministeren føler sig overbevist om, at et teknologi-boost ikke alene vil øge tilslutningen til erhvervsskolerne, men også afhjælpe en del af problematikken med manglende praktikpladser til de unge.

- Det vil også gøre det endnu mere attraktivt for virksomhederne at oprette flere praktikpladser, da vi får brug for langt flere dygtigt faglærte unge i fremtidens produktions-Danmark, siger Christine Antorini.

Hvis forslaget stemmes igennem, udestår det stadig at finde en fordelingsnøgle for, hvilke skoler, der skal have adgang til det nye udstyr.

Denne fordeling skal ske i samarbejde med brancheorganisationen Danske Erhvervsskoler.

Nyheden glæder arbejdsgiverforeningen TEKNIQ.

- De 150 millioner kroner er en rigtig glædelig nyhed, som vi håber, Folketinget bakker op om. Pengene er tiltrængt, da erhvervsskolernes udstyr langt fra lever op til behovet og heller ikke følger med den teknologiske udvikling i erhvervslivet, siger Tina Voldby, underdirektør i arbejdsgiverforeningen TEKNIQ.

- Installationsbranchen har brugt den nye erhvervsuddannelsesreform til at udvikle to helt nye erhvervsuddannelser - nemlig en ny elektriker- og en ny vvs-energi-uddannelse, som matcher det fremtidige behov for kompetencer i virksomhederne, fortæller Tina Voldby.

- Hvis vi skal sikre, at den nye erhvervsuddannelsesreform bliver en succes og flere dygtige unge finder vej til vores uddannelser, så kræver det, at skolerne løbende investerer i kvalitet i undervisningen og i nødvendigt, tidssvarende teknisk udstyr til brug for undervisningen, siger Tina Voldby.

- Vores branche har taget supergodt imod de to nye uddannelser, den eneste bekymring har netop været, at skolernes udstyr ikke alle steder er helt up ti date. Derfor haster det med at få pengene frigivet og prioriteret, siger Tina Voldby.

Mest Læste

Annonce