"Vi mener, at trepartsforhandlinger kan bruges aktivt til at skabe nogle nødvendige forandringer", siger FTF's formand, Bente Sorgenfrey. Foto: FTF.

Fagboss er åben for trepartsforhandlinger med Løkke

Politik

14/06/2015 15:29

Mikkel Sarka

FTF's formand er klar på blå trepartsforhandlinger efter valget, men mener, Lars Løkke skal være mere konkret.

Hovedorganisationen FTF's formand, Bente Sorgenfrey, er åben for at møde til trepartsforhandlinger med Lars Løkke Rasmussen, hvis Venstre-formanden bliver statsminister efter valget.

- Det er vi positive overfor. Vi mener, at trepartsforhandlinger kan bruges aktivt til at skabe nogle nødvendige forandringer. Men jeg er også spændt på Løkkes dagsorden.

Folketingsvalget 2015

Få et overblik over valget med artikler og fakta herArtikler om partierne her: Læs mere: Liberal AllianceLæs mere: SocialdemokratietLæs mere: SFLæs mere: DFLæs mere: Radikale VenstreLæs mere: Konservative FolkepartiLæs mere: EnhedslistenLæs mere: VenstreLæs mere: Alternativet

I sin tale ved Folkemødet på Bornholm indkaldte Lars Løkke Rasmussen til trepartsforhandlinger mellem arbejdsgiverne, lønmodtagerne og regeringen, hvis valget går hans vej 18. juni.

Statsministerkandidaten peger på fem udfordringer, der skal vendes ved eventuelle trepartsforhandlinger: Flere skal i arbejde i stedet for at være på passiv forsørgelse. Der skal skabes mere vækst trods høje danske omkostninger. Danmark udfordres af lavtlønnede udlændinge. Flere skal have den rigtige uddannelse. Fremtidens pensioner skal sikres.

Selvom Bente Sorgenfrey er glad for, at Lars Løkke Rasmussen åbner døren til forhandlingsbordet, så håber hun også, at han bliver mere konkret omkring de fem udfordringer. 

- Jeg synes, at det er svært, at være i mod de fem punkter. De kan rumme hvad som helst. Det rummer også nogle muligheder for at fylde det ud med det, man synes er væsentligst, siger formanden for FTF.

Skulle trepartsforhandlingerne med blå bloks leder blive en realitet, har Bente Sorgenfrey også en ønskeliste med til bordet:

- Det centrale for os er, hvordan vi flytter folk fra ufaglærte job til mere uddannelse. Der har vi et forslag fra LO og FTF på dobbelt uddannelsesløft, hvordan vi kan bruge uddannelsesværktøjet til at gøre vejen mellem ledighed og beskæftigelse kortere.

Det dobbelt uddannelsesløft er, når ufaglærte bliver faglærte, og faglærte får en længere uddannelse. 

- Derudover vil vi gerne lave en fælles aftale om udviklingen af den offentlige sektor. Det kunne jeg godt tænke mig, at Lars Løkke også inddrog, siger Bente Sorgenfrey.

- Jeg tror godt, at vi kan lave en aftale. Vi har før lavet aftaler med Anders Fogh Rasmussen, så det kommer an på, hvor skrappe krav vi kommer til forhandlingsbordet med.

LO's formand, Harald Børsting er enig.

”Vi lægger vægt på at 3-partsforhandlingerne fokuserer på løsninger der fortsat skaber fremgang i beskæftigelsen, en positiv udvikling i velfærden og skaber gode vilkår for den danske model.”, siger Harald Børsting, formand i LO.

Mest Læste

Annonce