FAKTA: Det indeholder regeringens digitale vækstplan

Politik

09/12/14 3:40

Suleman Haider

Regeringens nye digitale vækstplan skal hjælpe både erhvervslivet og udkantsområderne i Danmark.

Tirsdag er regeringen kommet med et udspil til en vækstplan for digitalisering i Danmark. Fra dag et har udspillet opnået stor ros hos blandt andet erhvervslivet.

Vækstplanen skal eksempelvis sikre god mobil- og bredbåndsdækning i hele landet, samt styrke anvendelsen af it og data i erhvervslivet.

Udspillet har fire hovedpunkter:

* God mobil- og bredbåndsdækning i hele landet 

* Styrket anvendelse af it og data i dansk erhvervsliv

* Digitale kompetencer og læremidler skal fremmes

* Offentlig digitalisering med et erhvervsfokus

Hertil kommer 23 underpunkter, blandt andet:

* Der skal fra 2020 frigøres 700 MHz til mobilt bredbånd.

* Der skal være færre gravearbejder og bedre udnyttelse af eksisterende rør og kabler til bredbånd.

* Der skal være bedre mobildækning i yderområderne, ved at teleselskaberne eksempelvis anvender hinandens net.

* Der skal være bedre internet- og mobildækning i togene samt i private hjem og nybyggerier.

* Der skal være et bedre samarbejde med detailbranchen om e-handel, og der skal rådgives bedre om regler ved eksport.

* Der skal være et bedre digitalt indre marked, så det eksempelvis kommer til at koste det samme at tale, sende sms og bruge data i andre EU-lande, som det koster herhjemme.

* Der skal oprettes et sikkerhedstjek, som skal hjælpe virksomheder til at leve op til relevante IT-sikkerhedskrav.

* Der skal være en virksomhedsrettet pulje på 40 millioner kroner til udvikling af innovative digitale læremidler. Eksempelvis skal børn og unges digitale kompetencer styrkes.

* Der skal være bedre muligheder for, at virksomheder kan opkvalificere og rekruttere IT-arbejdskraft.

Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.