FAKTA: Et skridt nærmere en rød finanslov

Politik

11/11/2014

Suleman Haider

Striden om dagpenge er den største forhindring for en finanslovaftale med SF og Enhedslisten.

Regeringen nåede mandag aften til enighed med SF og Enhedslisten om besparelser på udviklingsbistanden. Aftalen betyder, at der bliver fjernet mindst én milliard kroner fra regeringens oprindelige udspil om at beskære bistanden med 2,5 milliarder kroner for at betale for det ekstraordinært store antal asylansøgere, som er kommet til Danmark.

Få her et overblik over, hvor regeringen, SF og Enhedslisten foreløbigt er blevet enige om dele af finansloven.

* Med aftalen om udviklingsbistand er regeringen tættere på at få en finanslovaftale for 2015 med sine to støttepartier på plads. 

* Parterne er ifølge Politiken også blevet enige om en delaftale på sundhedsområdet. De næste fire år vil der blive afsat 1,5 milliarder kroner. Pengene skal blandt andet sikre et fald i overbelægningen på sygehusene og mindske presset på fødeafdelingerne. 

* Men partierne er fortsat på kollisionskurs i dagpengespørgsmålet. 

* Regeringen afviser kategorisk at ændre på de nuværende regler før det næste valg, mens forbedringer af dagpengesystemet står højt på dagsordenen hos SF og Enhedslisten.

* De seneste meldinger om forhandlingerne hos finansminister Bjarne Corydon (S) tyder ikke på noget gennembrud. - Det udgør en kæmpemæssig uenighed, og der lægges virkelig arm inde ved forhandlingsbordet, sagde Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt Nielsen, efter søndagens forhandlinger.

 

Mest Læste

Annonce