FAKTA: Et skridt nærmere en rød finanslov

Politik

11/11/14 8:23

Suleman Haider

Striden om dagpenge er den største forhindring for en finanslovaftale med SF og Enhedslisten.

Regeringen nåede mandag aften til enighed med SF og Enhedslisten om besparelser på udviklingsbistanden. Aftalen betyder, at der bliver fjernet mindst én milliard kroner fra regeringens oprindelige udspil om at beskære bistanden med 2,5 milliarder kroner for at betale for det ekstraordinært store antal asylansøgere, som er kommet til Danmark.

Få her et overblik over, hvor regeringen, SF og Enhedslisten foreløbigt er blevet enige om dele af finansloven.

* Med aftalen om udviklingsbistand er regeringen tættere på at få en finanslovaftale for 2015 med sine to støttepartier på plads. 

* Parterne er ifølge Politiken også blevet enige om en delaftale på sundhedsområdet. De næste fire år vil der blive afsat 1,5 milliarder kroner. Pengene skal blandt andet sikre et fald i overbelægningen på sygehusene og mindske presset på fødeafdelingerne. 

* Men partierne er fortsat på kollisionskurs i dagpengespørgsmålet. 

* Regeringen afviser kategorisk at ændre på de nuværende regler før det næste valg, mens forbedringer af dagpengesystemet står højt på dagsordenen hos SF og Enhedslisten.

* De seneste meldinger om forhandlingerne hos finansminister Bjarne Corydon (S) tyder ikke på noget gennembrud. - Det udgør en kæmpemæssig uenighed, og der lægges virkelig arm inde ved forhandlingsbordet, sagde Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt Nielsen, efter søndagens forhandlinger.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.