FAKTA: Her er De Konservatives nye dagpengeudspil

Politik

13/6/14 8:35

Suleman Haider

Barfoed vil forkorte dagpengeperioden yderligere, men til gengæld hæve satsen. Se det konservative udspil her:

Der er tre bærende elementer i De Konservatives forslag til et nyt dagpengesystem.

1: Arbejdsløse skal have mere i dagpenge under de første tre måneders ledighed:

* Den maksimale dagpengesats skal hæves til 18.000 kroner for personer, der har været i arbejde i op til seks år. Hvert års beskæftigelse derudover hæver loftet med 500 kroner. Efter 12 år på arbejdsmarkedet nås den maksimale dagpengesats på 21.000 kroner. Efter de første tre måneder som arbejdsløs falder satsen tilbage på det nuværende niveau, der ligger på 17.650 kroner.

2: Dagpengesatsen skal nedtrappes gradvis - med kontanthjælpssatsen som bund:

* I det første kvartal med ledighed sættes dagpengesatsen til 80 procent af den lediges seneste tre måneders løn. Fra andet til fjerde kvartal sænkes ydelsen til 70 procent, mens den fra femte til ottende kvartal reduceres yderligere til 65 procent. Dagpengesatsen kan dog aldrig falde under kontanthjælpsniveauet for henholdsvis forsørgere og ikke forsørgere.

3: Dagpengeperioden skal afhænge af, hvor mange år den ledige har været i arbejde:

* Alle ledige, som har været i arbejde op til seks år, kan få dagpenge i et år. Hvert års beskæftigelse ud over seks år giver ret til yderligere to måneders dagpenge. Efter 12 år på arbejdsmarkedet nås den maksimale dagpenge periode på to år.

Kilde: De Konservative

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.