Fem nye skattestyrelser skal bo uden for København

Infrastruktur

13/06/2017 14:03

Nick Allentoft

København, Aarhus, Aalborg, Middelfart, Roskilde og Herning skal huse nye skattestyrelser. Få overblik her.

Fra sommer næste år er der ikke længere et samlet Skat, men derimod ni forskellige styrelser i et nyt skattevæsen.

Syv af styrelserne er nye, og de skal placeres rundt omkring i landet i København, Aarhus, Aalborg, Middelfart, Roskilde og Herning. Fem af de nye styrelser og 1500 medarbejdere placeres uden for hovedstaden.

Skandalerne i Skat

Læs meget mere om skandalerne og planerne med Skat på tema-siden her. 

Det fremgår af regeringens plan "En skatteforvaltning i hele Danmark", som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) tirsdag fremlægger på et pressemøde i Statsministeriet.

- Nu sår vi frøene til fremtidens skattevæsen, og det skal have næring fra hele landet. Derfor har det været naturligt for regeringen at placere hovedsæderne rundt på hele danmarkskortet, siger Karsten Lauritzen.

- Det har stor betydning for et lokalområde, fordi det skaber fremdrift og udvikling. Den slags skal selvfølgelig ikke være forbeholdt København

De 1500 ekstra medarbejdere fordeler sig på 220 til Region Nordjylland, 620 til Region Midtjylland, 320 til Region Syddanmark og 340 til Region Sjælland. 

Samtidig falder antallet af medarbejdere i Region Hovedstaden med 290.

Ud over de nye styrelser opretholdes 370 statslige arbejdspladser i Haderslev, Svendborg og Køge – hvor skattevæsenet ellers stod til at skulle flytte. En ny afdeling med 150 arbejdspladser åbnes i Randers.

Dermed vil skatteforvaltningen i 2021 samlet set være til stede i 26 byer fordelt i alle dele af Danmark.

De nye styrelser skal alle være i drift fra 1. juli 2018.

Gældsstyrelsen skal ligge i Middelfart, Vurderingsstyrelsen i Roskilde, Toldstyrelsen i Aarhus, Motorstyrelsen i Aalborg, Administrations- og Servicestyrelsen i Herning og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen i København.

Skattestyrelsen får hovedsæde i København med hovedområder i Ribe, Høje Taastrup og Aarhus.

De nuværende Skatteankestyrelsen og Spillemyndigheden består. Skatteankestyrelsen har kontor i København, Silkeborg og Haderslev. Spillemyndigheden ligger i Odense.

FAKTA: Her skal syv nye skattestyrelser ligge Med regeringens plan "En skatteforvaltning i hele Danmark" bliver Skat nedlagt og erstattet af ni styrelser. Syv af dem er nye, og heraf skal fem placeres uden for hovedstadsområdet.

Det indebærer, at 1500 arbejdspladser enten oprettes eller flyttes til Jylland, Fyn eller Sjælland uden for hovedstadsområdet.

De 1500 fordeler sig med 220 til Region Nordjylland, 620 til Region Midtjylland, 320 til Region Syddanmark og 340 til Region Sjælland. Samtidig falder antallet af medarbejdere i Region Hovedstaden med 290.

De nye styrelser får hovedsæde i følgende byer:

Gældsstyrelsen

Inddrivelse af gæld til det offentlige skal ske fra Middelfart.

Vurderingsstyrelsen

Vurderingen af offentlige ejendomme og grunde skal ske fra Roskilde.

Skattestyrelsen

Styrelsen får hovedsæde i København og hovedområder i Ribe, Høje Taastrup og Aarhus. Herfra ordnes betaling af skatter, afgifter og moms.

Toldstyrelsen

Enkel og korrekt afregning af told skal ske fra Aarhus.

Motorstyrelsen

Registrering og afgiftsberegning af alle motorkøretøjer skal ske fra Aalborg.

Administrations- og Servicestyrelsen

Støttefunktioner som rekruttering, HR, regnskab og indkøb på tværs af skattevæsenet er samlet i Herning.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen 

It-systemer og data på tværs af skattevæsnet samt målrettede udviklings- og forenklingsprojekter skal styres fra København

De nuværende Skatteankestyrelsen og Spillemyndigheden består. Skatteankestyrelsen har kontor i København, Silkeborg og Haderslev. Spillemyndigheden ligger i Odense.

Kilde: Skatteministeriet.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce