Flygtningehjælpen: Flygtningene er vant til at kæmpe

Velfærd

08/3/15 8:57

Nick Allentoft

Vi skal bevare folks blik for, at de skal arbejde for at klare sig, når de kommer hertil, mener Andreas Kamm

Flygtninge, der kommer til Danmark, er vant til at måtte kæmpe for tilværelsen. Ingen kommer hertil med den opfattelse, at de ikke skal lave en brik.

Det siger generalsekretær Andreas Kamm, Dansk Flygtningehjælp, efter at en ny undersøgelse viser, at kun hver fjerde flygtning, der kom til Danmark i starten af 00'erne, er i job i dag.

Undersøgelsen er fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA), der gør status over 10 års dansk integrationsindsats til adskillige milliarder kroner.

Både blå blok og regeringen erkender, at man ikke har gjort nok for integrationsindsatsen.

- Jeg deler den opfattelse, at det ikke er godt nok. Det bygger jeg på, at ingen kommer hertil med den idé, at de ikke skal arbejde. De har været vant til at kæmpe for tilværelsen, også når de er på flugt, siger Andreas Kamm.

Han mener, at det er nødvendigt at interessere sig for mødet mellem de mennesker, der kommer hertil og er vant til at arbejde for tilværelsen, og så et velfærdssamfund, der kan være svært at tolke med økonomisk bistand, gratis lægehjælp og gratis skolegang.

- Vi skal sørge for at bevare folks blik for, at de fortsat skal arbejde for at klare sig, når de kommer til Danmark. Og så skal vi skabe mere fleksibilitet i mødet med arbejdsmarkedet, som man allerede gør i dag med løntilskud og praktik, siger Kamm.

Helt afgørende er det, at de mennesker, der kommer hertil, føler sig velkomne, mener han:

- Jeg husker nogle bosniere i Atlanta, der fortalte mig, at det var rigtigt hårdt at komme til USA. De havde været der i tre år. De arbejdede, og deres børn gik i skole, så engelsk måtte de lære om aftenen og i weekenden. Men de følte sig velkomne.

- Jeg er fristet til at sige, at det er omvendt i Danmark, siger han. 

Når man oplever, at man ikke er velkommen, og står uden et arbejde, betyder det, at selv om man kan klare sig økonomisk, så taber man identitet og fællesskab, fordi man ikke har nogen tilknytning til arbejdsmarkedet, anfører Andreas Kamm.

- Det er bekymrende, hvis man ikke er en del af samfundet, siger han.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.