Der er selvfølgelig nogle politikere, der har meldt fra eller kun er her i kortere tid, men der er også rigtig mange politikere, der er her, siger Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S).

Folkemødet venter deltagerrekord trods valgkampsafbud

Politik

11/06/2015 09:58

Mikkel Sarka

Betjente fra hele landet står for sikkerheden, når Folkemødet får besøg af toppolitikere og islamkritikere.

Selvom mange politikere har travlt med at føre valgkamp hjemme i deres kreds, så har det forestående folketingsvalg faktisk ikke betydet meget for deltagerantallet ved Folkemødet på Bornholm, der begynder torsdag.

Med mere end 25.000 gæster om dagen ventes Folkemødet at blive det største i de fem år, det har været afholdt, oplyser Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S). 

- Der er selvfølgelig nogle politikere, der har meldt fra eller kun er her i kortere tid, men der er også rigtig mange politikere, der er her, siger Winni Grosbøll.

Nogle af gæsterne er kontroversielle skikkelser fra den yderste højrefløj, blandt andre den hollandske politiker Geert Wilders.

Derudover er en del politifolk rejst til øen. Hvor mange, der er til stede, vil myndighederne ikke oplyse, men der er ingen tvivl om, at sikkerheden er skærpet sammenlignet med tidligere år.

Henrik Suhr, der er pressetalsmand for Bornholms Politi under Folkemødet forklarer, at alle landets politikredse har sendt mandskab af sted for at hjælpe bornholmerne med begivenheden.

Men den øgede sikkerhed skyldes ikke kun, at Geert Wilders og flere andre profiler fra den yderste højrefløj deltager. Efter terrorangrebet i København i februar er sikkerhedsniveauet overalt i samfundet skærpet, og det rammer altså også Bornholm.

- Det, der skete i København, har betydet, at man har hævet antallet af folk, der skal bruges, for at det kan blive en god oplevelse for dem, der skal deltage, forklarer Henrik Suhr.

Politiet vil møde gæsterne, når de ankommer til Bornholm med færge eller fly, og der vil være uniformerede og civilklædte betjente på øen.

- Det gode ved at være på en ø er, at du kan holde øje med, hvem der kommer til og fra. Men på selve Folkemødet er intentionen, at politiet ikke skal være særlig synligt, siger Winni Grosbøll.

Mest Læste

Annonce