Forældre frygter politisk påvirkning i skolerne

Politik

29/1/15 1:43

Suleman Haider

I dag stemmer eleverne på næsten 800 folkeskoler til Danmarks første skolevalg.

Det betyder, at over 70.000 børn har haft politik på skoleskemaet den seneste tid.

Men flere forældre frygter, at lærererne generelt ikke kun underviser børnene i politik, men også skubber dem i en bestemt politisk retning, skriver DR Nyheder.

En undersøgelse, Epinion har lavet for Ultra Nyt, viser, at 19 % af forældrene er bekymrede for, at deres børn bliver påvirket politisk af lærerne på skolen.

Det tal undrer Danmarks Lærerforening.

- Vi oplever ikke, at det er et problem, så de tal er nye for os, siger konsulent Steen Dam til Ultra Nyt.

Lærer i samfundsfag på Nyager Skole i Rødovre, Mette Hedegaard, mener heller ikke, der er grund til bekymring.

- Vi bliver selvfølgelig alle sammen påvirket hele tiden, i skolen, af medierne, af forældre og venner, men jeg har aldrig oplevet, at en lærer forsøgte af præge eleverne til en bestemt politisk holdning, siger hun til Ultra Nyt.

Mette Hedegaard er selv politisk aktiv. I sin fritid arbejder hun som politiker i Ballerup Kommunalbestyrelse for Enhedslisten.

- Mine elever ved, at jeg er medlem af Enhedslisten. Det synes jeg, de og deres forældre har krav på. Men jeg er meget påpasselig med ikke at præge dem i nogen bestemt poltisk retning, siger hun.

Hun forklarer, at hun kræver af sine elever, at de tænker selv.

- Hver gang de hører noget, skal de stille spørgsmålstegn ved det. Også når det er mig, der fortæller dem det, siger Mette Hedegaard.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.