Forældreformand: Regeringen lever ikke op til sit ansvar

Politik

21/05/2015 14:33

Suleman Haider

Børnepakken er overordnet positiv, men den mangler minimumnormeringer, mener Forældrenes Landsforening.

- Jeg mener ikke, regeringen lever op til sit ansvar som regering.

Sådan lyder reaktionen fra formanden for Forældrenes Landsforening (Fola), Dorthe Boe Danbjørg, efter regeringen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen torsdag fremlagde sin nye børnepakke "En god start på livet for alle børn" på et pressemøde.

I tråd med en række andre foreninger ønsker Fola minimumnormeringer i de danske daginstitutioner. I stedet afsætter regeringen 2,5 milliarder kroner over de næste fire år, hvoraf halvdelen skal gå til flere pædagoger og medhjælpere.

Dorthe Boe Danbjørg forholder sig overordnet positivt til regeringens udspil og til det samarbejdet med regeringen om udformningen af pakken, og hun bakker op om alle punkter på nær den manglende minimumnormering.

- Regeringen burde sætte retningen for vores børn, og jeg synes, Helle Thornings ord om tryghed klinger hult, når vi ikke får minimumnormeringerne. Det er hele fundamentet for kvaliteten i vores daginstitutioner, at der er nok voksne per barn, siger hun.

Ved pressemødet fortalte Helle Thorning-Schmidt, at kommunerne selv kan vurdere, om det er bedst at bruge pengene på flere pædagoger eller på at efteruddanne de pædagoger, man har, og det punkt er Fola kritisk over for.

- Vi mener, at de burde have taget det sidste skridt og vist hensyn til de mange interessenter og børn, det handler om hver eneste dag i stedet for at tage hensyn til kommunernes ønske om at styre deres egen økonomi.

- Vi har set gang på gang, hvordan kommunerne udmønter pengene anderledes end tiltænkt, siger hun.

Den nye børnepakke har tre overordnede mål. At sikre en god sproglig udvikling, at sikre trivsel for alle børn, og at daginstitutionerne i højere grad skal bidrage til den sociale mobilitet.

Mest Læste

Annonce