Grænseagentur: 710.000 migranter er kommet til EU i år

Infrastruktur

13/10/2015 14:33

Nick Allentoft

Tæt på en halv million flere flygtninge og migranter er kommet til EU i år sammenlignet med hele 2014. Politiet skønner, at der er indrejst 28.800 flygtninge og migranter siden 6. september. 3500 har søgt asyl.

Over 170.000 migranter og flygtninge kom ind i EU i september. Dermed er der i år indtil videre kommet 710.000 - et tal, som i hele 2014 lå på 282.000, oplyser EU's fælles grænseagentur, Frontex.

I en opgørelse over den værste flygtningekrise i Europa siden Anden Verdenskrig siger grænseagenturet, at det i august registrerede 190.000 migranter og flygtninge. Mange af dem kom over havet fra Grækenland, og der blev for femte måned i træk sat rekord.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

I alt nåede 350.000 mennesker til Grækenland fra januar til september. I september alene ankom der 49.000. Mange af dem er syrere.

Mangel på både i Libyen og dårligere vejr har bidraget til, at antallet af migranter, som kom til Italien i september, er halveret til 12.000, siger Frontex.

Agenturet vurderer, at der i årets første ni måneder i alt kom 129.000 til de italienske kyster. Mange af de nyankomne er fra Eritrea.

EU's kamp for at klare strømmen af flygtninge og migranter på flugt fra krig, kaos og fattigdom i Afrika og Mellemøsten har kastet EU-landene ud i en dyb krise. 

Strømmen af flygtninge og migranter til Nordeuropa fortsætter fra Balkan. Søndag ankom 8540 mennesker via grænseovergangen Nickelsdorf til Ungarn, hvorefter der er kommet yderligere 3680 tidligt mandag.

Forbundskansler Angela Merkel kalder flygtningekrisen for "en ildprøve af dimensioner for Europa". Ifølge Merkel må krisen ikke resultere i sololøb i de enkelte lande.

Ifølge Merkel ændrer den største flygtningestrøm siden Anden Verdenskrig dagsordenen i Europa, og EU-landene må gøre, hvad de kan for at stoppe flygtningestrømmen dér, hvor den starter.

Torsdag og fredag holdes EU-topmøde med flygtningekrisen på dagsordenen.

Næsten 30.000 flygtninge til Danmark på fem uger Cirka 28.800 flygtninge og migranter er rejst ind over de danske grænser i de seneste fem uger. Det vurderer Rigspolitiet mandag på baggrund af oplysninger fra politiet i Sønderjylland og på Lolland-Falster. Tallet er ret usikkert, og det er et minimumtal, noterer Rigspolitiet om de rejsende, der er kommet hertil siden 6. september.   Vurderingen bygger på kontrol ved nogle færgeankomster, visse tog og biltrafikken. I løbet af den seneste uge skønner politiet, at der er indrejst næsten 5000 mennesker.   Søndag 6. september var speciel, fordi strømmen af rejsende fra blandt andet Syrien, Afghanistan og Eritrea den dag for alvor nåede Danmark. Hver dag har cirka 100 søgt om asyl, oplyser Udlændingestyrelsen til Ritzau. Med andre ord er omkring 3500 mennesker i perioden blevet registreret som asylansøgere.   En stor del af de rejsende har valgt at fortsætte til Sverige.   /ritzau/AFP 

Mest Læste

Annonce