Græske politikere rejser debat om flygtningebølge til resten af EU

Politik

09/3/15 5:54

Nick Allentoft

Minister truede med at sende horde af flygtninge til EU, hvis ikke græskerne tilbydes en bedre gældsaftale.

EU's kommissær for indvandring fik mandag garantier fra den græske regering om, at den ikke vil misbruge den nuværende økonomiske krise til at åbne de græske opsamlingslejre og sende horder af flygtninge mod Europa.

Det var den græske forsvarsminister, Panos Kammenos, som søndag fremsatte denne trussel, efter at det endnu ikke er lykkedes for den græske regering at forhandle en ny gældsaftale med eurolandene,

Kammenos, hvis stærkt højreorienterede parti Uafhængige Grækere er juniordeltager i regeringen, sagde følgende i en tale til partimedlemmer:

- Hvis de banker grækerne hårdt nok, bør de vide, at indvandrerne vil modtage rejsedokumenter og sætte kurs mod Berlin.

En talskvinde for EU's kommissær for indvandring, Dimitris Avramopoulos, siger, at kommissæren mandag har været i kontakt med de græske myndigheder og har "modtaget forsikringer fra indenrigsministeriet om, at der ingen skridt er taget til at åbne modtagelseslejrene".

Kammenos havde i sin tale søndag advaret om, at der blandt flygtningene var flere medlemmer af Islamisk Stat, og at det ville være Europas egen skyld, at deres borgere fik de militante islamister på halsen. De kunne nemlig bare havde opført sig mere ansvarligt i forhold til Grækenlands dybe økonomiske krise

Det var den samme trussel, som viceindenrigsminister Giannis Panousis fremsatte i sidste uge.

Fredag advarede udenrigsminister Nikos Kotzias om, at Grækenland vil blive modtagelsesland for "millioner af indvandrere og tusindvis af jihadister", hvis Grækenland går bankerot.

Den græske regering har ladet forstå, at den vil få svært ved at honorere EU's, IMF's og ECB's krav om senest til sommer at forlænge en gældsaftale. 

Kilder siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at parterne vil mødes onsdag for drøfte en løsning. Hovedkravet fra grækerne er en lempelse af de besparelser, den er pålagt.

/ritzau/dpa

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.