Hækkerup går ind i kampen mod værdiløse retningslinjer

Velfærd

12/12/14 9:06

Suleman Haider

»Alle sundhedspersoner, som arbejder med nytteløse registreringer, bør sende mig en personlig e-mail. For de skal væk.«

Så klart udtrykker sundhedsminister Nick Hækkerup (S) sig i metroxpress i forbindelse med, at danske læger og patienter er ved at drukne i retningslinjer, instrukser og rapporteringssystemer. Alene i Region Hovedstaden og Sjællands hospitalsvæsen er der 52.000.

»Det er super vigtigt og super svært at få ryddet rigtigt op, men det skal vi, for jeg kan sagtens forstå, at det er frustrerende at indtaste data, som man kan se ikke gavner noget som helst, men blot stjæler kostbar tid fra patienterne,« siger Hækkerup.

Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, mener, at færre regler vil føre til bedre og sikrere behandlinger:

»Læger, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle har så mulighed for større individuelle hensyn og inddragelse af patienter, end når tiden går med procedurer, som kun har perifer betydning for behandlingen,« forklarer han.

Regionerne erkender, at der er brug for bedre behandlinger.

»Trods hårdt arbejde internt i sundhedsvæsenet går udviklingen alt for langsomt. Der er fortsat for mange infektioner, patientskader, mangelfuld behandling, overbehandling, ineffektive processer og manglende sammenhæng i forløbene,« siger næstformand Ulla Astman til metroxpress.

En tid, hvor lægen beordrer, mens patienten tvinges til passivt at tage imod alt, bør være forbi ifølge Nick Hækkerup:

»Vi putter nu 300 millioner i en kulturændring væk fra, at patienter behandles på samlebånd, frem til at de inddrages i alle beslutninger om dem selv for at styrke både sikkerhed og kvalitet.«

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.