Post fra det offentlige bliver digital fra 1. november. Selv unge ned til 15 år skal fremover have en digital postkasse.
Post fra det offentlige bliver digital fra 1. november. Selv unge ned til 15 år skal fremover have en digital postkasse.

Halvdelen af danskerne er ikke tilmeldt digital post

Infrastruktur

13/8/14 7:22

Nick Allentoft

Ny kampagne skal gøre danskerne klar til digital post fra det offentlige. Unge ned til 15 år skal også have en digital postkasse inden 1. november.

Størstedelen af danskerne ved godt, at det bliver obligatorisk at modtage posten fra det offentlige digitalt. Faktisk ved 83 procent af danskerne, at posten kommer på en ny måde fra 1. november.

Men endnu er omkring halvdelen af danskerne ikke tilmeldt digital post, og derfor søsætter Digitaliseringsstyrelsen 18. august en kampagne, der skal informere danskerne om, hvad den digitale kommunikation betyder for dem.

Kampagnen skal også sikre, at de, som ikke kan modtage post digitalt, bliver fritaget fra 1. november.

Lidt over 250.000 borgere - 5,4 procent af befolkningen over 15 år - har indtil videre fået lov at til at slippe for at modtage digital post - midlertidigt og permanent. 

- Ganske tankevækkende er det faktisk, at det er de ældre, der bedst kender til digital post og mulighederne for hjælp og fritagelse. Det sidste er særligt vigtigt, for selvfølgelig er der borgere, som for eksempel ikke har en computer, og som derfor kan blive fritaget, siger direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen.

I kommunerne er man også godt klar over, at der er brug for hjælp og vejledning til at komme godt i gang med digital post eller til at blive fritaget.

- I kommunerne har vi over længere tid arbejdet intensivt med at hjælpe borgerne til at blive mere digitale. Der er uddannet mere end 7000 digitale ambassadører, som er parate til at vejlede de borgere, der har behov for en hjælpende hånd, siger Jane Wiis, direktør i KL.

Også i regionerne er der gang i aktiviteterne og informationen. Her har man længe informeret via kampagner, skærme og opslag på hospitaler og klinikker.

- Nu begynder vi også at informere i den direkte dialog med borgerne, for eksempel via sms og e-mails, siger Adam Wolf, direktør i Danske Regioner.

Ifølge Danmarks Statistik var der sidste år 51 procent af de 75-89-årige, der aldrig havde været på nettet.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.