Hjort i finanslovsoffensiv: Venstrefløjen er reaktionær

Politik

29/09/2015 12:23

Nick Allentoft

Hjort bruger utraditionelle billeder og grafer for at komme kritik af finanslovsforslaget i forkøbet.

Normalt er der masser af tal og grafer, når finansministeren fremlægger regeringens forslag til finanslov. 

Finanslov 2016

Følg udviklingen i stammedansen om Finanslov 2016 lige her.

Vi sorterer noget af det rituelle cirkus fra, så du får mere af det væsentlige.

Det var også tilfældet tirsdag i Finansministeriet, men finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) havde også fundet plads til en række billeder, som formentlig aldrig før har været brugt i en præsentation af finansloven.

Det var billeder af danskere, som med bannere, fakler og i et tilfælde en kiste protesterede mod nedskæringer i 1974 og i 1984, hvor slagordene handlede om den "sociale massegrav".

Hjort efterfulgte billederne med en række grafer, som viste, at mens der havde været store protester mod nedskæringer, så var antallet af offentligt ansatte faktisk steget markant fra 1974 til 1984 og frem til i dag.

Samtidig viste en anden graf, at den enkelte dansker i samme periode kun er blevet rigere i form af øget årlig indkomst i gennemsnit.

Både billeder og grafer er ifølge Claus Hjort Frederiksen et modsvar på den kritik, som allerede skylder ind over regeringen fra blandt andre SF og Enhedslisten. 

- Hvis den reaktionære venstrefløj ikke råber op på baggrund af denne finanslov, så vil det være noget nyt, siger Claus Hjort Frederiksen og tilføjer:

- Når kritikken sætter ind, så er det en automat-reaktion fra folk, der mener, at alt var bedre før i tiden.

Han efterlyser, at venstrefløjen klar siger, hvornår Danmark var bedre end i dag. Var det i 1984 eller i 1974?, spurgte Hjort med henvisning til, at man dengang havde færre offentligt ansatte og mindre personlige indtægter.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce