Hospitaler vil have lov til at spore demente med GPS

Politik

26/02/2015 09:58

Suleman Haider

Det er ikke tilladt for hospitalerne at sætte GPS på demente patienter, selvom patienterne risikerer at forvilde sig væk fra hospitalerne og udsætte sig selv for fare.

Men nu vil sundhedsminister Nick Hækkerup (S) forsøge at ændre lovgivningen, så det bliver muligt at spore indlagte demente på samme måde som plejehjemmene, skriver DR København.

- Jeg synes, vi skal ændre loven, så hospitalerne kan hjælpe de demente. Det her er sund fornuft, så jeg tror, jeg kan overbevise de andre partier om, at det er en god idé, siger sundhedsminister Nick Hækkerup (S) til DR København.

Han mødes torsdag med sundhedsordførerne for netop at drøfte brugen af GPS på landets hospitaler.

Forsvundne demente dør af kulde
En undersøgelse har tidligere vist, at mindst 15 demente sidste år døde, fordi de havde forladt hospitaler eller plejecentre. Derfor vil sporing med GPS kunne redde liv:

- En GPS er meget relevant for os, for demente patienter er ofte hurtige og rørige, og de kan forlade hospitalet på ingen tid, og derfor risikerer de at forsvinde og dø af kulde, siger Torben Mogensen, vicedirektør på Hvidovre Hospital til DR København.

Sidste år forsøgte Hvidovre Hospital forgæves at få tilladelse fra Sundhedsministeriet til at benytte elektronisk sporing.

- Hospitaler forvirrer de demente, så det giver ingen mening, at man ikke må bruge GPS hos os, når man må bruge dem der, hvor de demente bor, siger Torben Morgensen.

Mest Læste

Annonce