Indvandrere redder Vestjylland fra voldsom affolkning

Politik

08/01/2015 10:42

Suleman Haider

Indvandrere havde i 2014 en positiv effekt på befolkningstallet i Midt- og Vestjylland. I seks ud af ti kommuner sikrede indvandring, at befolkningstallet faldt betydeligt langsommere.

Og i Viborg kom der ligefrem flere mennesker til. Det glæder borgmester Torsten Nielsen:

- Den positive udvikling er større end vi havde forudset, så det er dejligt, siger han.

Indbyggertal dækker over sin helt egen form for talmagi. Ifølge Torsten Nielsen er den samlede stigning på 700 nye indbyggere i kommunen, hvor de 200 skyldes et overskud af indvandrere.

Nettoindvandring betyder generelt at indbyggertallet falder langsommere, end det ellers ville gøre i hele Midt- og Vestjylland. 

Indbyggertallet vil være faldet tre gange så meget i 2014, hvis ikke der havde været et overskud af indvandrere. 

Især i de affolkningstruede kommuner Thisted, Lemvig, Struer, Morsø, Skive og Ringkøbing-Skjern.

Sidstnævnte har næsten holdt skindet på næsen takket være indvandrere fra primært Østeuropa. Og der er brug for indvandrerne også i fremtiden.

- Vi får flere og flere ældre medarbejdere, som går fra på pension, eller ønsker en seniorordning. Derfor bliver der rigtig mange velfærdsopgaver, som skal løses. Og det er vi simpelthen ikke nok etniske danskere til, siger mangfoldighedskonsulent Anders Kristensen fra Region Midtjylland.

Hver gang en kommune mister en indbygger, koster det som tommelfingerregel 50.000 kr. i bloktilskud fra staten, siger han.

Folketallet er samlet faldet med cirka 1.000 i Midt- og Vestjylland i 2014.

 

 

 

Mest Læste

Annonce